Ilyen sármos férfi lett a világ legismertebb csecsemőjéből

Forrás: Facebook/Spencer Elden -
album Nirvana Nevermind borító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világslágerek szerepelnek a Nevermind című albumon, aminek még a borítója is ikonikussá vált: egy meztelen kisfiú úszkál rajta, akiből mára igazán sármos férfi lett.

25 évvel ezelőtt készítettek Spencer Eldenről egy fotót, amire természetesen ő egyáltalán nem emlékszik, ugyanis akkor még csecsemő volt. A szülei meséltek róla neki, de a fénykép elkészítésekor még ők sem tudhatták, mihez is adják csemetéjüket: a Nirvana Nevermind albumának borítójához!

Forrás: Facebook/Spencer Elden

Pontosan ez az az album, ami meghozta a Nirvana számára az áttörést, 1991 karácsonyára hetente 400 ezret adtak el belőle az Egyesült Államokban, azaz ennyien látták Spencer Eldent is meztelenül. A szülei elbeszélése alapján hallotta csak a fénykép elkészítésének történetét. A család 56 ezer forintnyi dollárt kapott a fotóért cserébe, amit egy kaliforniai uszodában készítettek el. Eden édesapja egyébként ismerte a fényképészt, ezért éppen az ő gyermeküket kérték „kölcsön”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.