Szacsvay László: „Jártányi erőm sincs lassan...”

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
színész baleset Szacsvay László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem kereste a feltűnést, ám felesége másfél évvel ezelőtti balesete óta kifejezetten kerüli a nyilvánosságot Szacsvay László. A nemzet színésze szerda este mégis kivételt tett, interjút adott.

Úgy tudni, egyetlen szerepét sem adta vissza, miközben a balesete után tolószékbe kényszerült feleségét, Claudiát maga ápolja otthon. Csütörtökön külföldre utazott játszani, ez az első alkalom, hogy egy szakképzett ápoló vigyáz az asszonyra – írja a Bors.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Teszem a dolgom, reggeltől estig nyomom. Nem kívánom senkinek, de ha ápolói funkciót tölt be, megtudja. Minden házimunkát elvégzek. Elég nagy lakásban lakom, már attól megőrülök, ha kint hagytam a konyhában valamit, és vissza kell menni. Időnként van takarítóm, de porszívózom, főzök, mosok, bevásárolok. Amíg erőmből telik, csinálom.

A fő gondom pillanatnyilag az, hogy sok pénzért kellett felvennem ápolót. Eddig nem engedtem be segítőt a lakásba, most is csak a kényszerhelyzet miatt. Nem akarom arra a néhány családtagomra lőcsölni, aki még létezik. Ez az én problémám. Rengeteg ismerős mondta, hogy bármiben segít. Hahaha, miben lehet ilyenkor segíteni?” – mondta Szacsvay, aki azt a meglepő tényt is elárulta, hogy ha stresszesek a napjai, azt nem ritkán kiabálással vezeti le.

„Szoktam kiabálni, meg is ütne a guta, ha nem. Múltkor szétvágtam a kezem a rokkantkocsival. Persze, hogy kiabál az ember, mert Aspirin Protectet szedek, és dől a vérem, nem lehet elállítani. Négy »vas« van a szívemben” – fogalmazott a színész, aki nem mindennapi sorstragédiájáról végig próbált iróniával beszélni, azt azonban elismerte: fogy az ereje. „Jártányi erőm sincs lassan...”

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mint ismeretes, Szacsvay az összes nehézségét egyedül oldja meg, magába fojtja bánatát, látszólag nem engedi, hogy a segítségére legyenek. Úgy fogalmazott, három igazi barátja volt: a három vizslája, és bár a kutya az ember legjobb barátja, Fülöp legfeljebb annyit tehet érte, hogy egy kis örömöt ad a színésznek.

Szacsvay ráadásul negyvenkét éves fiát is támogatja anyagilag, mert ahogy fogalmazott, nem túl sikeres, mint ahogy többi családtagja sem.

„Nem sikerült igazán a feleségem és a fiam élete sem.

A fiam ugyan dolgozik, van a barátnőjével – akivel nem házasodnak össze, ezt sem értem, unokám sem lesz – egy vállalkozása, faházakat hordanak vásárokra, adnak bérbe. Hallgat rám, de valami frusztrációt érzek velem szemben, nem tud velem mit kezdeni” – mesélte megható őszinteséggel Szacsvay, aki felesége sikertelenségére is kitért.

„Az is köztudott, hogy a feleségem le van százalékolva. Megkaptuk azt, hogy minek magának rokkantnyugdíj, magának jó keresetű a férje. Mitől lett volna sikeres? Nagyon jó fotós volt valamikor, remek képeket csinált. Megszűnt a Filmgyár, az egész fotóosztály, viszont ő nem tudott fotóriporterkedni, menni és lökdösődni. A rengeteg stressz eluralkodott rajta. Ez egy betegség, amiből nem lehet kigyógyulni, és vannak következményei” – mondta a színész, aki dús arcszőrzetére is kitért: ez csak átmeneti állapot, ami azért van, mert utál borotválkozni.

Újra összejöttek? Együtt látták Brad Pittet és Jennifer Anistonthttp://www.life.hu/sztarok/20160930-brad-pitt-es-jennifer-aniston-ujra-egyutt-egy-privat-lakosztalyban-talalkoztak-hetekkel-a-valas-hire.htmlBrad Pitt válásának hírére rengetegen kezdtek el szurkolni azért, hogy újra összejöjjön a színész egykori feleségével, Jennifer Anistonnal Kiderült, hogy ez nem is egy hiú ábránd csupán: privát lakosztályban találkoztak hetekkel a válás előtt.TV + Sztárok--Így kényeztették a villa lányai az indiai férfiakathttp://www.life.hu/sztarok/20160930-valovilag-igy-kenyeztettek-a-lanyok-az-indiai-ferfiakat.htmlHotellé alakult a villa, a lányoknak pedig az volt a feladatuk, hogy lessék az indiai férfiak minden kívánságát. TV + Sztárok--Kéjes nyögések és ugráló takarók: íme, a Való Világ legjobb szexjelenetei (+18)http://www.life.hu/sztarok/20160927-valo-vilag-szexjelenet-nem-takartak-ki-az-intimebb-testreszeket-sem-video.htmlA bezártság és az intimitás hiánya sokszor egy-egy merészebb ágyjelenetre készteti a lakókat. Ilyenkor nem számítanak a kamerák, így bőven előfordultak pornófilmbe illő pillanatok. Ezek a pikánsabb jelenetek sokszor élőben mentek le a televízióban, nem egyszer kiakasztva ezzel a nézőközönséget. Most összeszedtük azokat a jeleneteket, melyek láttán te is elpirulsz! TV + Sztárok--ValóVilág 8: Nem bírt a vágyaival, most szégyenkezik VV Evelinhttp://www.life.hu/sztarok/20160929-szegyenfoltnak-nevezte-a-somaval-toltott-ejszakat-vv-evelin.htmlVV Evelin és Soma egymásra találtak. Igaz, csak egy éjszakára, amit a lány nagyon évezett, de másnap már szégyenfoltként beszélt a dologról. TV + Sztárok--Megbüntették Rékasi Károlythttp://www.life.hu/sztarok/20160929-rokkantkartya-ellenere-megbuntettek-rekasit.htmlA színészre mostanában igencsak rájár a rúd. Orvosai nem engedték még vissza a színpadra, és mozgása miatt rokkantkártyát kellet igényelnie, hogy könnyebben parkolhasson. Mégis megbírságolták! TV + Sztárok--Hajós András: “Sajnálom, ha megsértettem Demjén Rózsit”http://www.life.hu/sztarok/20160929-hajos-andras-bocsanatot-kert-demjen-ferenctol-bar-igazsagtalannak-tartja-hogy-vele-nem-lehet.htmlDemjén Ferenc kiborult Hajós András és Majka beszólásán, ami a Sztárban Sztárban hangzott el. Az énekes híresség Facebook-oldalán két bocsánatot az ikontól.TV + SztárokFotó: Marton Szilvia - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.