Ők a világ leggazdagabb sztárjai – repkednek a milliárdok

Oprah Winfrey Tom Hanks milliárd sztárok Johnny Depp Leonardo DiCaprio fizetés Tom Cruise
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfoghatatlan gazdagság és luxus – a hollywoodi hírességek életét talán így lehet a legjobban jellemezni. Ezek a világsztárok rengeteget dolgoznak, ám munkájuk sokszorosan megtérül: több milliárd dollárt tudhatnak a számlájukon évente. Íme, az évente legjobban kereső celebek listája.

Tom Cruise: 480 millió dollár

Az amerikai színészt a legsikeresebb hollywoodi filmsztárok között tartják számon. Ő az egyetlen olyan híresség, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található. Bátran kijelenthetjük, hogy Cruise a legfoglalkoztatottabb és legközkedveltebb színész és filmrendező a filmszakmában. A sztár nagyon ritkán szerepel reklámokban, de olyan szerződéseket köt, amelyekkel egy egész évre feltölti a számláját.

Forrás: AFP

Johnny Depp: 450 millió dollár

John Christopher Depp 1963. június 9-én látta meg a napvilágot Owensboróban. Filmes karrierje Nicolas Cage nevéhez fűződik, akivel Los Angelesben ismerkedett meg a 80-as évek elején. Az akkor még szintén ismeretlen színész ajánlotta be a Rémálom az Elm utcában című, ma már klasszikus horrorfilmbe. Azóta több filmszerep és kampány arca lett, melyekkel több millió dollárt sikerült zsebre tennie. A hírek szerint a

Karib-tenger kalózai ötödik részével például 95 millió dollárt, azaz több mint húszmilliárd forintot keresett,

ami rekordösszegnek számít Hollywoodban. A színész nemrég mélyen a zsebébe nyúlt, hiszen volt felesége, Amber Heard igen csúnya vádakkal illette őt.

Forrás: Giphy

Tom Hanks: 390 millió dollár

A kétszeres Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, producer, író, filmrendező pályafutása alatt számtalan népszerű és elismert filmben szerepelt már. Ő is szerepel a legkeresettebb férfi főszereplők listáján.

A Forrest Gumpban alakított szerepéért például 70 millió dollárt kapott.

Persze, ez nem véletlen: amelyik filmnek a stáblistáján szerepel az ő neve is, ott már előre elkönyvelhető a siker. Tomnak még a magánélete is rendben van. Első felesége 1978–1987 között Samantha Lewes volt, 1988 óta pedig igazi harmóniában és boldogságban él második felesége, Rita Wilson oldalán.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Oprah Winfrey: 270 millió dollár

Az Egyesült Államokban nincs olyan ember, aki ne tudná ki is az az Oprah Winfrey. A sanyarú sorsú tévés az egyik legjobban kereső médiaszemélyiség a tengerentúlon. A legbefolyásosabb hírességek Forbes magazin által összeállított listáján többször is első helyen végzett olyanokat utasítva maga mögé, mint Madonna vagy David Beckham. A The Oprah Winfrey Show 1986-tól 2011-ig volt képernyőn, és hetente körülbelül 30 millió embert „ültetett” a tévé elé. A műsorvezetőnő emellett sok más tévés és filmes produkcióban feltűnt, könyveket írt, sőt saját újsága is megjelent.

Ezekkel a tevékenységekkel az elmúlt évben körülbelül 270 millió dolláros összjövedelemre tett szert,

ami nem kevesebb, mint 46 milliárd forint.

Forrás: AFP

Leonardo DiCaprio: 215 millió dollár

Leonardo Wilhelm DiCaprio 1974. november 11-én született Hollywoodban, Kalifornia államban. Először reklámokban és oktatófilmekben szerepelt, majd jöttek az első filmes munkák. Debütáló szerepét 1991-ben kapta a Rémecskék 3. részében, ahol egy gonosz földesúr fiát, Josht alakította. A GetTopTens.com 2012-es összesítésében ő nyerte el a legjobban kereső férfi színész címet:

abban az évben vagyonát 77 millió dollárral, azaz csaknem 17 milliárd forinttal gyarapította.

Forrás: Giphy

Drogdíler és hullamosó: sztárok, akik egykor kétkezi munkából éltek

Bár az utóbbi években csak a képernyőn láthatjuk őket, volt idő, amikor találkozhattunk volna velük akár egy hullaházban is. Összeállításunkból megtudhatod, ki mivel kereste a kenyerét, mielőtt a vörös szőnyegre lépett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.