Szalay Kriszta hajléktalan lett

Forrás: MTI/Kallos Bea -
színésznő hajléktalan Szalay Kriszta ötlet darab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 53 éves színésznő tervei között egy különleges darab szerepel. A műben egy 62 éves nő, Jutka életét mutatnák be, aki negyedszázada az utcán él.

"Azt éreztem, magányos vagyok, kirekesztettem magam a társadalomból" - mondta Kriszta, aki őszes parókát húzott, szakadt gúnyába bújt, és nyakába vette Budapestet. "Tanítványaim mentek el mellettem úgy, hogy rám se néztek. Igaz, aki megtette, az is hamar elkapta a tekintetét - tette hozzá a művész, aki ezzel szerette volna felmérni, hogyan reagálnak az emberek egy hajléktalanra - írja a Blikk.

Forrás: MTI/Kallos Bea

"Fél óráig tartott, míg rászántam magam a kéregetésre. A legközelebbi vécé 180 forintba került, arra koldultam, és egy-két visszautasítás után kaptam egy kétszázast. Később több helyen is próbálkoztam. Egy nyugdíjasklubból azzal küldtek el, hogy nem akarnak fertőzést kapni. Maradt az egyik bevásárlóközpont, oda beengedtek" - mesélte a színésznő, akiről fotók is készültek a "kaland" alatt.

Oxigénhiánnyal született Szalay Kriszta lánya

A színésznő gyermeke egy orvosi hiba miatt született betegen. A szakemberek nem biztatták az anyukát, azt mondták neki 23 évvel ezelőtt, hogy mondjon le róla, mert úgyis értelmi fogyatékos lesz, és csak öt-hat évet fog élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.