Megindító körülmények között temették el Leonard Cohent

Forrás: Origo -
temetés Leonard Cohen író énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Montreálban engedték utolsó útjára Leonard Cohent, a híres énekes-dalszövegírót.

A búcsúztatáson nem volt nagy tömeg, csak a szűk család és néhány közeli barát vett részt. A hírt Adam Cohen tette közzé saját, illetve édesapja közösségi oldalán. A ceremónia menete teljes mértékig a zenész elképzelései szerint zajlott. Legfontosabb kérése az volt, hogy szülei, nagyszülei, és dédszülei mellé kerüljön eltemetésre.

Leonard Cohen - Live At The Isle Of Wight 1970 Forrás: Origo

Adam a Facebook-on közzétett posztjában hosszasan ír édesapjáról, külön kiemeli az énekes egyedülálló személyiségét, eleganciáját, vakmerőségét és kiemelkedő munkáját is.

„Köszönöm a kényelmet, amit kaptam tőle, a tudást, melyet átadott nekem, a rengeteg beszélgetést, a káprázatos szellemiségét és humorát. Köszönöm, hogy megszerettette velem a zenét, hogy ösztönzött a saját karrier elindítására és azt is, hogy vele együtt zenélhettem."

A közösségi oldalon több mint

270 ezer együttérző ember

kattintott a posztra, és több tízezer megosztással is kifejezték együttérzésüket, egyetértésüket a rajongók. Adam az utolsó soraiban megköszönte a rajongók kedves üzeneteit és az édesapjával szemben tanusított szeretetüket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.