Szinetár Dóra fordulóponthoz ért, de a magánéletét nem szeretné újratervezni

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
tervezés Szinetár Dóra magánélet szakma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két hét múlva tölti a 40. életévét az örökifjú színész- énekesnő, Szinetár Dóra, aki ezen alkalomból úgy döntött, újratervezi az életét... A Life.hu-nak adott exkluzív interjújában mesél jövőbeli terveiről.

Szinetár Dóra hamarosan betölti a 40. életévét, pontosan két hét múlva. Ez alkalomból pedig úgy döntött, kicsit újratervezi az életét, ami természetesen nem először történik meg vele. Sokszor változtatott már az irányon.

Szinetár Dóra fordulóponthoz ért Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A jelenlegi újratervezés a munkádra vonatkozik. Miért érzed úgy, hogy fontos a váltás? Komolytalannak tartod a musical műfaját? Korábban elmondtad, hogy ki akartál lépni ebből a szerepből, de miért akarsz változtatni?
Lehet úgy is csinálni, hogy nem veszed komolyan. Sok évvel ezelőtt, azért voltam nagyon boldog, mert Kerényi Miklós Gábor, KERÓ leszerződtetett a Budapesti Operettszínházba. Ő abszolút úgy gondolkodik a zenés műfajról, főleg a musicalről, mintha az egy nagyon mély, prózai színház lenne, amelyben mellesleg szól egy nagyon magas színvonalú zene. Ezt a színházat nagyon szerettem mindig is.

Én azért akartam színésznő lenni, mert mondani akarok valamit,

de nem minden feldolgozott musical dal alkalmas például arra, hogy általa az ember megnevettessen, megríkasson, elgondolkodtasson másokat. Semmi baj nincs azzal, ha pusztán azért hallgatnak egy dalt, mert szép, de engem ez így nem izgat.

Nagyon fontos, hogy az ember mindig olyasmit csináljon, amivel úgy gondolja, adhat a világnak valamit.

Azt gondolom, én azzal tudok hozzátenni az emberek életéhez, hogy hatok rájuk, az érzéseikre, és a gondolataikra. Ezért újra meg kellett keresnem azokat a musical dalokat, illetve azt a fajta musicaléneklést, amitől egy kicsit elkanyarodtam én is, és talán a zenés színház is az elmúlt években: erősen elmentünk pusztán a szórakoztatás irányába.

"Nagyon fontos, hogy az ember mindig olyasmit csináljon, amivel úgy gondolja, adhat a világnak valamit" Forrás: Facebook/Szinetár Dóra Official Fanclub

Mi volt az a hatás, ami az újratervezésre késztetett? Az új házasság adta meg ezt a lökést?
A férjem tényleg elfogad engem olyannak, amilyen vagyok.

Semmilyen formában nem akar megváltoztatni, és kíváncsi rám, ami szintén nagyon fontos.

Az, hogy őt nagyon érdekli, én milyen vagyok és mit gondolok, ráébresztett arra, hogy ennyi idősen az embernek már van felelőssége és lehetősége is, hogy véleménye legyen akárcsak a szerelemről, vagy a halálról.

Ez eddig nem adatott meg neked? Nem voltak kíváncsiak rád a korábbi férjeid?
Én sem foglalkoztam ezzel, valahogy bennem nem indult el a szándék.

Szó sincs arról, hogy eddig nem akarták, vagy nem hagytak kibontakozni. Zalán elindított bennem valamit,

ami miatt elkezdtem azon gondolkozni, hogyan tudnám megfogalmazni, hogy mi a véleményem bizonyos dolgokról. Elhitette velem, hogy fontos, mit gondolok és esetleg más is kíváncsi lehet rá. Ilyen szempontból valóban Zalánnak köszönhetem ezt a lemezt, amit most Újratervezés címmel készítettem.

"Zalánnak köszönhetem ezt a lemezt" Forrás: Facebook/Szinetár Dóra Official Fanclub

A gyerekek mit szóltak, hallották már a lemezt?
Igen, nagyon szeretik nézni, amikor a színpadon vagyok. Büszkék, és ők is észrevették, hogy ez egy nagyon önazonos dolog, nagyon az enyém. A kisebbik elsősorban azt látja, hogy nagyon boldog vagyok tőle. Végignézte, ahogy a felvételekre jártam, és tudja, mennyi munka van egy ilyenben.

Honnan tudtad, hogy mi lesz önazonos?
Keresgéltem mindenfélét, de tulajdonképpen nem volt nehéz. Ha az ember állt már úgy színpadon, hogy igazából jól érezte magát, akkor egyszerűen csak keresni kell, hogy mikor jön vissza újra az az érzés. Tényleg nagyon keresem azt a zenei irányt, ami nem feltétlenül a musical. Egy saját utat keresnék. A sanzon az, ami a legközelebb áll a musicalhez, csak manapság olyanokat már nem írnak. Úgyhogy ez az a cél, vagy ez az út, amihez keresem a megfelelő szerzőket.

Ha te leszel a magyar Edith Piaf, akkor lesz még újratervezés?
Igen, azt gondolom, hogy lesz. Hozzá kell tennem,

az újratervezés szerintem egyáltalán nem negatív, sőt én mindegyiket szerettem.

Azt is, hogy egyáltalán eljutottam odáig: új irányt kell keresni és hálát adok a sorsnak, amiért képes voltam megtenni. A magánéletemet természetesen már nem szeretném újratervezni.

Éppen ezt akartam kérdezni, hiszen ez nagyon áthallásos mondat volt...
Nem, azt semmiképpen sem. Bár, ahogy vesszük, mert sok mindent jelent az újratervezés: újratervezi az ember az életét, hogyha elveszít egy családtagot, hogyha férjhez ment a gyermeke, vagy megnősült, esetleg unokája, vagy gyermeke születik még. Tehát ezek mind-mind újratervezések. Ha bővül a család, ha összemegy a család, ilyenkor kell, hogy az ember újratervezzen és fontos, hogy képes is legyen rá.

Szépségek, akik idén lettek menyasszonyok http://www.life.hu/sztarok/20161121-magyar-sztarok-akiknek-iden-kertek-meg-a-kezet-eljegyzes-debreczeni-zita-es-weisz-fanni.htmlMinden nő legnagyobb álma, hogy egyszer élete szerelme feltegye neki azt a bizonyos kérdést. Sokan évekig várnak a dologgal, mások viszont pár hónap után sort kerítenek az eljegyzésre. Ebben az évben több sztár ujjára is gyűrű került. Nézzük, kik voltak az idei szerencsések. TV + Sztárok--Justin Bieber csúnyán megütötte az egyik rajongóját http://www.life.hu/sztarok/20161123-justin-bieber-megutotte-egy-rajongojat-a-fiunak-felszakadt-a-szaja-video.htmlA fiatal énekes tényleg nem tudja, hol a határ. Most egy lelkes rajongóját hagyta helyben, miután az csak megsimogatta volna a sztárt. TV + Sztárok--Egyelőre nem válik Hajdú Péter és Sarka Katahttp://www.life.hu/sztarok/20161123-hajdu-peter-nem-akar-elvalni-a-sztar-szerint-fontos-hogy-egyutt-maradjon-a-csalad.htmlA műsorvezető elvált szülők gyermekeként nőtt fel, de nem szeretné, ha a saját csemetéi is átélnék ezt. TV + SztárokOrigoMadonna fiát drogozásért tartóztatták lehttp://www.life.hu/sztarok/20161123-madonna-tinedzser-fiat-drogozason-kaptak.htmlAz énekesnő fia egyébként is könnyen keveredik ügyes-bajos helyzetekbe, ám most nagyobb veszélybe sodorta magát, mint kellett volna. Drogfogyasztással és birtoklással vádolják Madonna 16 éves fiát. TV + Sztárok--Hujber Ferenc messiásnak és félistennek tartja magát http://www.life.hu/sztarok/20161123-hujber-ferenc-elkepeszto-vallomas-felistennek-vallotta-magat-a-szinesz.htmlA 42 éves színész Lovász Lászlónak vallott életéről, házasságáról, és az alkoholhoz fűződő viszonyáról. Az interjúban több elképesztő dolog is napvilágra került. TV + Sztárok--Nótár Mary kiakadt: állítja, hazudnak róla, kifordítják minden szaváthttp://www.life.hu/sztarok/20161123-notar-mary-szerint-valotlansagokat-allitanak-rola.htmlNótár Mary mostanában szokatlanul sokszor kerül a reflektorfénybe, sajnos nem pozitív hírekkel. A várandós énekesnő először a dohányzás, később pedig egy állítólagos autóbaleset miatt került a figyelem középpontjába. Mary azonban megelégelte a híreszteléseket, azt állítja, hazudnak róla! TV + SztárokFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.