Frenreisz Károly Zséda A Dal 2017 Molnár Ferenc Caramel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Immár hatodik alkalommal rendezik meg A Dalt, a közmédia dalválasztó show-ját. A Dal 2017 hat héten át tartó versenyében idén is harminc produkció küzd a végső győzelemért, az első válogató adás január 14-én lesz, a döntőt február 18-án rendezik.

A három válogató adás - január 14., 21. és 28. - után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe - február 4. és 11. -, majd nyolcan a február 18-i döntőbe. A győztes képviselheti Magyarországot a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben.

A verseny zsűrijében a Fonogram- és eMeRTon-díjas énekesnő, Zséda; Frenreisz Károly, a Metro és az LGT egykori tagja, a Skorpió vezetője; valamint a szintén Fogogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes frontembere, Both Miklós mellé

idén új szereplőként csatlakozik Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes

, aki 2012-ben maga is indult és Vízió című dalával a legjobb négyig jutott A Dalban.

Caramel A Dal 2017 zsűrijében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mint a produkció korábban is hangsúlyozta, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

Kállay-Saunders András a Dal korábbi győztese, más korábban is indult előadókkal, mint Muri Enikő, a Mrs. Columbo, Radics Gigi, a Spoon 21, Benji mellett új formációkkal, mint Tóth Gabi Totova projektje és olyan a nagyközönség számára kevésbé ismert előadókkal küzd meg az öt zsűritag kegyeiért, mint Calidora, Sapszon Orsi, The Couple és Chase.


A Produkció további díjakkal is szeretné ösztönözni az igényes és kreatív munkát, így a Dal 2017-ben is díjazzák a legjobb dalszöveget és kiosztják A Dal felfedezettje címet is. Az online Akusztik Dalverseny nyertese pedig a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen túl felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A közönség ötödik zsűritagként 2017-ben is szavazhat kedvencére vagy pontozhatja kedvencét. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül érhető el.
Tatár Csilla és Harsányi Levente várja a nézőket szombatonként 19.30-kor a Dunán. A Dal 2017 folyamatosan frissülő weboldalán rengeteg extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról. A Dal után közvetlenül pedig a Dal Kulissza következik, ahol sok érdekes és plusz tartalommal szolgálnak az előadók és a készítők a produkciókról, valamint a közösségi felületeken feltett kérdésekre is válaszolnak.

"Tiszteletlenség" - Zámbó Krisztián kiakadt, nekiment a Sláger FM-nekhttp://www.life.hu/sztarok/20170108-zambo-krisztian-kiakadt-nekiment-a-slager-fm-nek-hogy-nem-meltattak-jimmyt.htmlA 16 éve elhunyt Zámbó Jimmy, fia Krisztián nehezményezi, hogy a Sláger FM Rádió a január 2-i évforduló kapcsán sem foglalkozott édesapjával. Úgy véli, az énekes többet érdemelne. TV + SztárokOrigoAz utolsó videó Klapka Györgyről - Így találta meg Mary Zsuzsi búcsúleveléthttp://www.life.hu/sztarok/20170107-halala-elott-par-nappal-mutatta-meg-klapka-gyorgy-hogyan-kerult-elo-mary-zsuzsi-bucsulevele.htmlHalála előtt néhány nappal engedte be a kamerákat otthonába az üzletember. TV + Sztárok--Egy darabig nem lép fel együtt Tóth Vera és Tóth Gabihttp://www.life.hu/sztarok/20170107-egy-darabig-nem-lep-fel-egyutt-toth-vera-es-toth-gabi-a-sister-act.htmlTóth Vera a Facebook-oldalán mondta el rajongóiknak, hogy egy ideig nem lépnek fel együtt húgával, Gabival. TV + Sztárok--Berki Krisztián kiakadt – Kérte Pamelát, költözzön elhttp://www.life.hu/sztarok/20170107-berki-krisztian-kiakadt-kerte-pamelat-koltozzon-el-ha-levagatta-a-hajat.htmlBerki Krisztián szájából nem először hangzottak el vad dolgok, de amit a legutóbb hallottunk, azon még így is meglepődtünk. TV + SztárokOrigoKembe Sorel: "Nem bántam meg, hogy felmondtam"http://www.life.hu/sztarok/20170107-kembe-sorel-nem-banta-meg-hogy-felmondott-a-joban-rosszban-sorozatban.htmlMeglepődtünk, amikor kiderült, hogy Kondákor Zsófi és Kembe Sorel szakítottak. TV + SztárokFotó: Bielik István - OrigoElárulta! Ennek a celebnőnek ad KÖLCSÖNRUHÁT Náray Tamáshttp://www.life.hu/sztarok/20170107-ordog-noranak-ad-kolcson-ruhat-naray-tamas.htmlAhogy megírtuk, Facebookján fakadt ki Náray Tamás azok ellen a celebek ellen, akik az általa tervezett ruhákból szeretnének kölcsönkérni. Kijelentette, ha viselni akarják őket, vásárolják meg. A témához Tóth Gabi is hozzászólt, de több celeb is kifejtette a véleményét, jó páran megsértődtek. Náray pár napja az Önindítóban elmagyarázta, miért tette közzé gondolatait. Úgy véli, a celebek tönkreteszik a buliban viselt öltözéket. "Beleizzadnak, belepukiznak" – fogalmazott. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.