Hová tűntek? Meg Ryan és Sean Connery is felszívódott Hollywoodból

Meg Ryan Sean Connery
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas sztárok, mindenki ismeri a nevüket, ma mégsem tudunk róluk semmit. Filmek vagy sorozatok állandó szereplői voltak, aztán egyszer csak teljesen eltűntek a szemünk elől. Meg Ryan, Sean Connery és Macaulay Culkin is szakított a filmek és a reflektorfény világával, de rajtuk kívül is vannak még olyan sztárok, akik teljesen eltűntek a nyilvánosság szeme elől. 

Macaulay Culkin

Senkinek nem kell bemutatni a híres gyerekszínészt, akinek már négyévesen beindult a karrierje. Összesen 17 filmben szerepelt, de javarészt mindenki a Reszkessetek, betörőkből ismeri.

Annak idején Macaulay Culkin volt a legfoglalkoztatottabb gyereksztár Forrás: Origo

Az ő idejében talán nem is volt nála foglalkoztatottabb gyerekszínész, mégsem lett belőle felnőttként sztár. Szerepei helyett manapság csakis a botrányairól és drogproblémáiról híres. Sokan úgy vélik, gyerekkora, vagy inkább annak a hiánya nagy szerepet játszott függősége kialakulásában.

Rick Moranis


Hihetetlenül nagy színész volt a '80-as, '90-es években. Főként a szórakoztató produkciókban kapott szerepeket, olyan filmekben játszott, mint a Szellemirtók, a Drágám, a kölykök összementek, A Flintstone család, valamint az Űrgolyhók. A rengeteg film után hirtelen tűnt el, egy családi tragédia miatt. Felesége 1991-ben áttétes tüdőrákban halt meg, ezután egyre kevesebb filmet vállalt, míg 1997-ben végleg kivonult Hollywoodból.

Rick Moranis egy családi tragédia miatt szakított Hollywooddal Forrás: AFP

Akkori nyilatkozta szerint képtelen volt összeegyeztetni a szülőséget a filmezéssel. "Egyedülálló szülő vagyok. Mostanában jöttem rá, hogy nagyon nehéz volt összeegyeztetnem a gyerekeim felnevelését és az utazásokkal együtt járó filmkészítést. Így kivettem egy kis szünetet. A rövid szünetből egyre hosszabb szünet lett, azután rájöttem, hogy tényleg nem hiányzik nekem" – indokolta eltűnését akkor a színész.

Mischa Barton


A tündöklő szépségű színésznő karrierje arra tartott, amerre kellett. Színházi darabokban kezdte pályafutását, majd modellkedni kezdett, és közben pedig szép lassan meghódította Hollywoodot is. Az egyik első főszerepe a Gyepkutyákban volt, de a legszélesebb ismertséget a Narancsvidék című sorozat hozta számára.

Misha Barton több beleszólást szeretne a történetekbe Forrás: Northfoto

Akkoriban nagyon népszerű színésznőnek számított, majd hirtelen eltűnt a világ szeme elől, de bizakodásra ad okot egykori nyilatkozata. "Nem arról van szó, hogy nem szeretek tévézni. Egyszerűen érdekes lenne, ha lenne egy kis kreatív befolyásom a történet vagy a karakterek felett" – nyilatkozta akkor a színésznő, aki utoljára 2010-ben szerepelt filmben.

Meg Ryan


Csodálatos kék szemével és mosolyával egyből meghódította az embereket, ráadásul nagyon jó színésznő is volt, annak ellenére, hogy újságírónak készült. Az első filmes szerepét a Gazdagok és híresek című produkcióban kapta, ezután döntött úgy, hogy a színészetet választja.

Meg Ryan ma már csak a plasztikai műtétei miatt szerepel a címlapokon Forrás: Hendrik Ballhausen / DPA / AFP

Sorra kapta a szerepeket, és hamarosan jött is az áttörés: a Harry és Sally című film hozta el számára a várva várt sikert. Összesen több mint 40 filmben szerepelt, de hirtelen ő is eltűnt a rivaldafényből. Soha nem indokolta meg, hogy miért vonult ki Hollywoodból, és manapság csak a rémes plasztikai műtéteivel kerül címlapokra.

Sean Connery

Egy igazi élő legenda, ikonikus színész, aki soha nem is tudott rossz filmet csinálni. James Bond szerepével indult be a karrierje 1962-ben, a következő években még hat alkalommal öltötte magára a 007-es ügynök szerepét. A színész rengeteg filmben szerepelt, Oscar-díjat is nyert az Aki legyőzte Al Caponét című film legjobb férfi mellékszerepéért.

Sean Connery 2003-ban úgy döntött, a családjára szánja az idejét Forrás: AFP

Sean Conneryt rengetegen imádták, ezért is volt mindenki számára megdöbbentő, amikor bejelentette visszavonulását. 2003-ban közölte a nagyérdeművel, hogy ezentúl a családjára fog koncentrálni. Az utolsó filmje A szövetség volt. Rengetegen próbálták visszacsalogatni őt, természetesen csúcsgázsit fizettek volna a színésznek, mindhiába. Connery nem adta be a derekát és valóban 2003-ban láthatták őt a nézők utoljára a mozivásznon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.