Janza Kata unokaöccse halhatott meg az óbudai balesetben

Forrás: Thinkstock -
Janza Kata Janza Richárd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy arról korábban a Life.hu beszámolt, két autó ütközött össze Budapest III. kerületében, a Szentendrei úton szombat hajnalban. Ketten a helyszínen életüket vesztették, köztük az ifjúsági kajak világbajnok, Janza Richárd. Mostanra kiderült, hogy vélhetően Janza Kata színésznő unokaöccse távozott az élők sorából.

Úgy tudni, részegen hajtott bele Mercedesével a fiatalok autójába az a férfi, akit a rendőrség a baleset okozása miatt vett őrizetbe. A Mercedes a megengedettnél lényegesen nagyobb sebességgel haladt, a szemtanúk szerint egy másik autóval versenyzett. Ezzel a tempóval vágódott hátulról a piros lámpánál várakozó BMW-be. Az ütközés mértékét mutatja, hogy mindkét autó méterekkel repült arrébb, három lámpaoszlopot is kidöntöttek.

Janza Kata Forrás: MTI/Soós Lajos

A két vétlen áldozat közül az egyik fiatal Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt, aki a Blikk információi szerint az ismert EMeRTon-díjas színésznő, musicalénekesnő, Janza Kata unokaöccse.

"Az egész családot lesújtotta Ricsi halálhíre, hiszen közvetlen családtagot, Jankával majdnem egykorú unokatestvért veszítettek el. Rossz lelkiállapotban vannak, nagyon sokat sírnak. Egyszerűen nem értik, nem hiszik el, hogy ez a szörnyűség megtörtént. A tragédia után is összetartanak, vigyáznak egymásra" – mondta egy neve elhallgatását kérő családi ismerős a lapnak.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Megszólalt Janza Richárd barátnője

Korábban Janza Richárd barátnője, Brigitta nyilatkozott a sportolóról; elárulta, Ricsi tele volt tervekkel. "Nagyon jólelkű volt. Tudom, hogy nagyon szeretett. Nála jobban senkit sem szerettem. Mindig vigyázott rám, és érzem, hogy fentről továbbra is vigyázni fog. Azt terveztük, hogy veszünk egy kiskutyát, de gyerekeket is szerettünk volna. Nyolc éve ismertük egymást, mindketten kajakoztunk. Öt éve alkottunk egy párt. Annyi terve volt! Be akarta fejezni az iskolát, nyelvvizsgázni akart, és saját céget alapítani. Amibe belekezdett, azt véghez is vitte. Azon leszek, hogy a beteljesítetlen álmait valóra váltsam. Meg is veszem a kis francia buldogot, amit már régóta szerettünk volna" – mondta Brigitta, aki annak köszönheti az életét, hogy hamarabb elindult. Együtt voltak ugyanis egy autós találkozón, de ő Ricsi kocsijával előbb hazament.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.