Jogerős az ítélet: Demcsák Zsuzsát tényleg verte a férje

Forrás: TV2 -
Demcsák Zsuzsa testi sértés ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben a régóta húzódó ügyben kedden végre ítélet született. Igaz, a volt férj és ügyvédje fellebbez a Kúriánál.

Összeült a Fővárosi Törvényszék tanácsa, hogy jogerős ítéletet hozzon Demcsák Zsuzsa volt férjének ügyében. Kiss Józsefet első fokon először a testi sértés, rongálás és lopás vádja alól is felmentették, majd az újabb elsőfokú tárgyaláson már testi sértés és rongálás ügyében is bűnösnek mondták ki, ez utóbbit most megerősítette a bíróság másodfokon is. Kedden a Markó utcában sem Demcsák Zsuzsa, sem az ügyvédje nem jelent meg - tájékoztat a Bors.

Demcsák Zsuzsa Forrás: tv2

A Fővárosi Törvényszéken kedden egy kiegészítő szakértői véleményt ismertettek, amelyben az orvos szakértő Demcsák Zsuzsa sérülései kapcsán fejtette ki részletesebben az álláspontját. Ezt követően hangzottak el a perbeszédek. Kiss József ügyvédje azt mondta, az elsőfokú eljárásokban ügyfelét nem bizonyítékok alapján ítélték el. "Lélektani magyarázatot alkottak" – hangsúlyozta dr. Fekete Tamás.

A tárgyalási szünet után dr. Csákvár Mária ítéletet hirdetett. Ebből kiderült, hogy helybenhagyták az elsőfokú döntést,

Kiss József testi sértés és rongálás miatt is bűnös.

Büntetésként 480 ezer forintot, plusz a perköltségeket, körülbelül százezer forintot kell fizetnie. Ügyvédje kérésére mindezt tízhavi részletben teheti majd meg. A tárgyalást követően dr. Fekete elmondta a lapnak, az ügy számukra nem ért véget. "A Kúriához fordulunk" - mondta az ügyvéd.

Kiss József az ítéletet követően láthatóan csalódott volt,

szerinte egy megvádolt férfinak nagyon nehéz, szinte lehetetlen az ártatlanságát bizonyítani. Aztán arról beszélt, az elmúlt hónapokban ő már büntetve érezte magát. "Próbáltam elválni 2008 óta, a gyermekeimet felhasználva is benne tartottak ebben a rossz kapcsolatban. Ártatlan vagyok, de az igazi büntetés számomra most az, hogy a gyerekeimet január 13 óta nem láthattam. Kénytelen voltam negyedszer a gyámhivataltól végrehajtást kérni az elmaradt láthatásaim pótlására vonatkozóan" – mondta, a részletekről és miértekről azonban már nem kívánt beszélni.

Azóta Demcsák Zsuzsa is megszólalt az ügyben. Nyilatkozatát itt érheted el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.