EVEREST EXPEDÍCIÓ 2017 Everest Száraz Dénes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kisebb álom már megvalósult: Száraz Dénes a Magyar Everest Expedíció 2017 tagjaként nyolc nap alatt felért az expedíció alaptáborába, ahonnan folytatja útját az Island Peak 6.189 méteres csúcsára.

Az Everest alaptábor 5.344 méteren található, innen Száraz Dénes - Mohai Balázs fotós és Pintér László hegymászó szakújságíró és Eurosport-kommentátor társaságában - két nap alatt fog elérni az Island Peak alaptáboráig, amely 5.200 méteren található. Ezután veszi kezdetét a mászás, egészen a csúcsig, ami több mint ezer méter szintkülönbség leküzdését foglalja magában.

Száraz Dénes Forrás: Everest Expedíció 2017

"A Himalája régóta a bakancslistámon szerepelt, így amikor felkerestek, nem volt kérdés, hogy csatlakozom a Magyar Everest Expedíció 2017 trekking csapatához. Megtisztelő volt számomra a gondolat is, hogy elkísérhetem Klein Dávid és Suhajda Szilárd expedíciós hegymászókat a Mt.Everest alaptáboráig, hogy ők onnan tovább indulva megmásszák a világ legmagasabb hegyét oxygén palack használata nélkül. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy az alaptáborig vezető komoly túra megtételén túl arra is lehetőséget kapok, hogy meghódíthassam az Island Peaket. Ezúton is köszönöm a Budapest Banknak, hogy segítenek gyerekkori álmom megvalósulásában" - mondta Dénes a kezdetekről. A színészt évek óta a bank reklámarca, és a pénzintézet az álmok és vágyak megvalósítását szimbolizáló „Hidd el, lehetséges" szlogenje jegyében támogatja terve valóra váltásában Száraz Dénest.

Kalandos út vezetett az 5.344 méteren fekvő alaptáborig is. Már a felkészülés során jelentkeztek nehézségek: egy rosszullétet követően kiderült, hogy a színész szervezetének túlzottan alacsony a vaskészlete, így vénás vaspótlásra volt szüksége. Szerencsére a kezeléseknek köszönhetően mégiscsak nekivághatott élete legnagyobb kalandjának.

Száraz Dénes Forrás: Everest Expedíció 2017

A Magyar Everest Expedíció 2017 tagjai a március 31-i luklai landolást követően vágtak neki a trekking túrának, amelynek során különleges élményekkel gazdagodtak. Egy rozsdás, nem túl bizalomgerjesztő függőhídon történő átkelés alkalmával közelebbről szemügyre vehették a híres Fehér Vizet (Dudh Kosi). Később találkoztak Carlos Soriával, egy 78 éves spanyol hegymászóval, aki eddig 12 nyolcezer méter feletti csúcsot ért el sikeresen.

És ismét bebizonyosodott, hogy magyarokkal mindenütt a világon össze lehet futni: Hrutka János, egykori válogatott labdarúgó ugyancsak egy trekking túrán vett részt a Himalájában, így néhány napig az ő csapata is együtt mozgott a Magyar Everest Expedíció 2017 tagjaival.

Száraz Dénes Forrás: Everest Expedíció 2017

"Most, hogy itt vagyok a Himalájában, a hat – hét és nyolcezres hegyek vesznek körül, már tisztán látom magam előtt a célt. Az a hihetetlen tény, hogy hamarosan nekiindulhatok Island Peak 6198 méteres csúcsának, bizonyítja, hogy mindez nagyon is érvényes az én életemre. Persze nem fogok elégedetlenkedni, ha az időjárás vagy lavinaveszély miatt vissza kell fordulnunk. Egy nagy célom van: épen, egészségesen hazatérni" – mondta el Száraz Dénes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.