Búcsú a Himalájától: Pintér László beszámolója

Forrás: Fasterpromotion -
Himalája Island Peak Magyar Everest Expedíció 2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Everest Expedíció trekking csapatának Island Peak-különítménye is visszatért Katmanduba. Pintér László így számol be az élményeikről. 

Az Island Peak mászás után még egy kemény feladat várt a hegyet megjárt csapatra: ahelyett, hogy fáradtan hálózsákjainkba dőlhettünk volna, le kellett vonulnunk a legközelebbi faluba, Chukungba. Ez két óra járásra van az Island Peak alaptáborától, amire egy kimerítő mászás után már nem igazán vágyik senki. Az alaptábor azonban szűkében van a víznek, emberháton hordják fel oda (!) most ezt is, mivel a tábor melletti gleccsertó vize jelenleg emberi fogyasztásra alkalmatlan. Vezetőnk finoman jelezte számunkra, hogy nagyban megkönnyítenénk az életüket, ha nem töltenénk még egy éjszakát a táborban. Annyi segítséget kaptunk már tőlük, hogy a fáradtság ellenére sem hezitáltunk sokat. Levonultunk Chukungba. Persze abban is reménykedtünk, hogy ott már lesz internet, és végre hírt tudunk adni magunkról.

Búcsú a Himalájától - Pintér László beszámolója Forrás: Fasterpromotion

Tegnap, 13-án reggel izgatottan készülődtünk, hiszen mi is a helikoptert vártuk, amely lehoz bennünket a hegyekből. Jó másfél órányi várakozás után végre bepréselhettük magunkat a kis fém- és üvegkalitkába. Megálltunk még Luklában, hogy feltöltsék a gépmadarunkat kerozinnal. Így kimaxoltuk a világ legveszélyesebb repterét: repülővel és helikopterrel is le- illetve felszálltunk róla.

Búcsú a Himalájától Forrás: Fasterpromotion

Alig egy óra repülés után elértük Katmandut. Vissza a porba, a nyüzsgő metropoliszba. Óriási kontraszt a hegyek tiszta levegője után. Viszont végre zuhanyozhattunk, közel két hét után először! Most turistává vedlettünk. Pihenünk, és próbáljuk feldolgozni az itt tapasztaltakat, bár erre ennél sokkal hosszabb időre lesz szükség.

A nepáliak ma ünneplik az itteni újévet, így tegnap este több helyen is utcabált tartottak. A megszokottnál is nagyobb volt a nyüzsgés, este rengetegen voltak az utcán, a lányok és fiúk is igyekeztek csinosan felöltözni. Mind az öltözködésükben, mind pedig a zenében a nyugati hatás a domináns. Elég furcsa volt látni ebben a környezetben.

Holnap mi is búcsúzunk Katmandutól. Hatan, köztük Badár Sándor és Száraz Dénes, vasárnap 11:25.kor érkezünk a ferihegyi Liszt Ferenc repülőtérre.

5 meglepő dolog, amit eddig nem tudtál Dianárólhttp://www.life.hu/sztarok/20170413-5-meglepo-dolog-amit-eddig-nem-tudtal-dianarol.htmlDiana legendás hercegné, akit az egész világ imád és egy ikonnak tart. Halálát - aminek augusztusban lesz a 10. évfordulója - sokan a mai napig nem tudják feldolgozni, hiszen még mindig rajonganak a hercegnéért, akinek élete nyitott könyv volt mindenki előtt, de még így is sok minden rejtve maradt. Íme, 5 dolog, amit még nem tudhattál Dianáról. TV + SztárokAFPSztárok, akik túltolták a luxusthttp://www.life.hu/sztarok/20170412-tulzott-luxusban-elo-sztarok.htmlNem véletlenül szokták mondani, hogy a túlzott luxus könnyen magával ragadja az embert. Íme néhány sztár, akik láthatóan nem veszik már észre, hogy mennyi felesleges hülyeségre szórnak ki elképesztő összegeket. TV + Sztárok--Ötvenmilliós költségvetési csalással gyanúsítja a NAV Gáspár Győzőthttp://www.life.hu/sztarok/20170413-otvenmillios-koltsegvetesi-csalassal-gyanusitja-a-nav-gaspar-gyozott.htmlÖtvenmilliós költségvetési csalással gyanúsítja a Nemzeti Adó és Vámhivatal Gáspár Győzőt. A gyanú szerint Győzike nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg. TV + Sztárok--Hajdú Péter nem jelent meg a válóperénhttp://www.life.hu/sztarok/20170413-hajdu-peter-nem-ment-el-a-valoperere.htmlMa tartották (volna) Sarka Kata és Hajdú Péter válóperét, ám Hajdú Péter nem jelent meg. Fél óráig várt rá Kata, de azután ő is távozott ügyvédjével TV + SztárokFotó: Mudra László - OrigoSosem látott fotók a Kardashian-családról! http://www.life.hu/sztarok/20170413-igy-festett-akkor-es-most-a-kardashian-csalad.htmlMár teljesen hétköznapi tény, hogy a Kardashian-család a mai celebvilág szerves részét képezi. De honnan is indultak ők, és hogy néztek ki akkor? TV + Sztárok--Beyoncét testőrök fogják őrizni szülése alatthttp://www.life.hu/sztarok/20170413-beyoncet-testorok-orzik-majd-szulese-alatt.htmlHatalmas öröm érte Beyoncét és Jay Z-t, ugyanis nemcsak egy, hanem egyszerre két babával fog bővülni a családjuk. A szülés során komoly óvintézkedésekre lesz szükség, testőrökkel lesz kitömve a kórház. TV + SztárokÍgy él most az Első Emelet sztárja, Kikihttp://www.life.hu/sztarok/20170413-igy-el-most-az-elso-emelet-sztarja-kiki.htmlA családja nem támogatta zenei karrierjét, neki ennek ellenére sikerült az ország egyik legmeghatározóbb zenekarát létrehozni. 40 éve van a pályán az Első Emelet frontembere, de még esze ágában sincs visszavonulni. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.