Magyar Everest Expedíció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Száraz Dénes a Magyar Everest Expedíció 2017 trekking csapatának tagjaként ellátogatott a világ legmagasabb hegyének, a Mount Everestnek az alaptáborába (5344 méter), onnan pedig átment az Island Peakez, hogy a hegy mászási rekordját megdöntve kevesebb, mint 6 óra alatt felérjen 6189 méteres csúcsra. Teljes csúcsmászás oda-vissza közel 12 órás erőltetett menet volt a színész számára, aki az elmúlt három hét alatt élete legnagyobb kalandját élte át. 

Kiváló állóképességgel, felkészült állapotban utazott ki a Himalájába, ami nem csoda, hiszen rendszeresen fut, így a megpróbáltatásokat fizikálisan jól bírta. A gyengébb pillanatok inkább mentálisan viselték meg. Az Island Peak meghódítása során például egy hatalmas jégtömb szakadt le nem messze tőlük, ez a kiélezett helyzet pedig pszichésen tette próbára.

Száraz Dénes Forrás: KenMedia

„Életem egyik legkeményebb 12 órája volt, nagyon komoly erőpróba. Éjszaka indultunk, izgalmas volt minden pillanata. Egy percig sem fordult meg a fejemben, hogy visszafordulok. A végén pedig ott volt a 6189 méter magas csúcs. Az Island Peak..." – vallott a csúcstámadásról Dénes.

Nem egyedül vágott neki az álma megvalósításának, elkísérte őt Mohai Balázs fotós. Amikor sikeresen felértek a csúcsra és Pintér László, hegymászó szakújságíró, aki 5800 méterig jutott. Aznap a 60 mászóból összesen 7-en értek fel, így amikor fent voltak a csúcson, csak csend és felhőtlen boldogság vette őket körül, hiszen megcsinálták.

„Az elmúlt időszak kalandjai segítettek abban, hogy jobban megismerjem magam. Nyitottabb lettem a világra. Fantasztikus élményekkel gazdagodtam. Itt, Közép-Európában nem is gondoljuk mi, hogy vannak olyan szegletei ennek a bolygónak, mint például Katmandu. Egy teljesen más világ" – mondta mosolyogva a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.