Házasság első látásra - a műsorról

Forrás: RTL sajtóklub -
házasság Házasság első látásra RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány óra múlva kezdetét veszi az RTL Klub vadonatúj reality-je, a Házasság első látásra.

Mint ahogyan a cím is arra utal, a párok a házasságkötéskor találkoznak először személyesen - egészen pontosan az anyakönyvvezető előtt. Az oltárhoz vezető utat pedig szakemberek alapozzák meg, így mondhatni, a tudomány választ párt a jelentkezőknek.

Az eredetileg szociális kísérletként, Dániából induló műsor mára már több földrészen is sikert aratott.

„Nem egy ördögtől való dolog az effajta házasság, hiszen a történelem során hosszú ideg az emberek úgy házasodtak, hogy megmondták nekik, kinek, kit kell elvenni" – mondta Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgatója, majd hozzátette: „Annak csak külön örülünk, ha a műsor meghozza a házasodási kedvet."

Lilian és Balázs Forrás: RTL sajtóklub

Péter elmondta, tényleg az anyakönyvvezető előtt, az esküvőjük pillanatában találkoztak először a párok. Mind a ketten beszélgettek sokat szakértőkkel, rengeteg tesztet megcsináltak, majd ezek kiértékelését követően a szakemberek voltak azok, akik párosították a házasulandó feleket. A párkapcsolati szakértők és pszichológusok közt jelen van Gál Béla, Soós István, Gaál Viktor és Rozs Erika is.

Alapvetően személyiséget néztek a szakértőink, valamint a személyiségek összetevőit, hiszen például a nagyon különbözőek és a nagyon hasonlóak illenek össze

– kezdte Kónya Gergely, akitől megtudhattuk, hogy

a személyiségi jegyek alapján állították össze a kérdéseket. Négy szakértő négy különböző területet vizsgált. Ilyen volt az érzelmi intelligencia és a szexuál-pszichológia. Továbbá megvizsgálták, ki hogyan tud kötődni emberekhez, illetve társas kapcsolatokban hogyan viselkedik.

Rita és Zoli Forrás: RTL sajtóklub

Végezetül pedig volt egy klinikai teszt. „Leadták a külső igényeket is a jelentkezők, de a pszichológusok elsősorban a belső személyiséget vizsgálták. Természetesen, ha valakinek kikötése volt, hogy nála magasabbat szeretne, akkor ezt is figyelembe vették szakértőink" – avatott be a kulisszákba Kónya Gergely, a műsor kreatív producere.

És hogy kiből lesz a jó szereplő? „Mindig azt néztük, hogy ki mennyire nyitott. Arról kell vallanod, hogy mi zajlik benned. És aki ebben jó, abból lesz tökéletes szereplő egy televíziós műsorban." – mondta Kónya. 200-300 közötti volt a jelentkezők száma. „Fontos szempont volt, hogy ne olyanok jöjjenek, akiknek végső elkeseredésükben ez a műsor lenne az utolsó megoldás a házassághoz. Hiszen, ha valaki letölt egy társkeresőprogramot, abban sincsen végső garancia, ez is csupán csak egy plusz lehetőség" – mondta a kreatív producer, aki szerint a jelentkezők célja az volt, hogy ha már ők maguk nem tudnak saját maguk számára pár találni, igénybe veszik a tudomány és a szakemberek segítségét.

Rita és Zoli Forrás: RTL sajtóklub

A műsor az esküvő pillanatában csatlakozik be a szereplők életébe, ezt követően a nézők láthatják a nászutat, majd még 30 napig követi a stáb a párokat, amikor is megszületik a végső döntés: folytatják-e a kapcsolatot. Hogy lesz-e nagy válóshow az évad végén, ez két hét múlva kiderül. Addig is négy pár életét követhetjük nyomon. Premier: május 2-án.

Az első műsorból

Az egyik menyasszony, Rita sírva fakadt:

Egy másik pár férfi tagja a nőket hibáztatta, amiért nem sikerült révbe érnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.