II. Erzsébet brit királynő visszavonulás Fülöp herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sürgős megbeszélést hívott össze II. Erzsébet, még a legtávolabbi szolgálókat is Londonba hívták. Eddig mindenki izgatottan és idegesen várta, hogy mi lesz a nagy bejelentés, de végre kiderült: Fülöp herceg visszavonul.

Sürgős találkozót hívott össze II. Erzsébet, még a legtávolabbi szolgáknak is Londonba kellett utazniuk. Senki még csak nem is sejtette, hogy mire készül a királyi család, de nagyon aggódtak, nehogy valamilyen komoly probléma álljon a rendkívüli bejelentés hátterében.

II. Erzsébet és Fülöp Forrás: AFP/John Macdougall

Mivel a mostani egy rendkívül szokatlan találkozó volt, mindenki a legrosszabbra gondolt, miszerint II. Erzsébet vagy Fülöp egészségi állapotáról lesz szó. Ezt azonnal cáfolta a palota, ahogy azt is tudni lehetett rögtön, hogy nem lemondani készül II. Erzsébet.

Kiderült, hogy a bejelentés középpontjában Fülöp herceg volt. Elhatározta, hogy visszavonul.

A jövő hónapban 96 éves Fülöp őszig minden előre eltervezett feladatát ellátja, de azok után már nem vállal további kötelezettségeket. A döntést maga Fülöp herceg hozta, a királynő pedig támogatta – írja a BBC. A királynő azonban továbbra is minden feladatát ellátja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.