Kiderült, miért vonult vissza valójában Fülöp herceg

Forrás: MTI/AP/PA/Dominic Lipinski -
visszavonulás Fülöp herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívüli tanácskozást hívott össze a múlt héten Erzsébet királynő. Nagy riadalmat okozott ez világszerte, mindenki azt gondolta, valami baj történt a palotában. Pár órával később azonban bejelentették, hogy a 95 éves Fülöp herceg visszavonul, és már csak pár hónapig látja el hivatalos teendőit. 

A herceg inasa azonban most elmondta a Daily Star magazinnak, hogy mi áll a visszavonulás hátterében. Kiderült, hogy Fülöp herceg a közelmúltban egy nagyon fontos személyt veszített el. II. Erzsébet férjét Sir Brian McGrath halála rázta meg nagyon, a személyi titkára és a legjobb barátja is volt Fülöpnek.

Fülöp herceget nagyon megrázta közeli barátjának halála Forrás: MTI/AP/PA/Dominic Lipinski

"Fülöp herceg már tavaly decemberben sem jelent meg a hivatalos eseményeken, mert egy egyszerű nátha ledöntötte a lábáról. Ekkor jött rá, hogy nyugdíjba kell vonulnia, ez már nem neki való. Barátai halála miatt elgondolkodott, hogy lassítania kellene, elvégre már 95 éves" – mondta a lapnak az inas.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.