10 érdekesség a ma 4 éves György hercegről

Forrás: Getty Images/Chris Jackson -
György herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 22-én ünnepli 4. születésnapját György herceg. Jelenleg ő a harmadik a trón várományosainak sorában, és valamikor majd VII. Györgyként kerül a fejére a korona. De ezeket az érdekességeket mind tudtad róla?

1. A teljes neve: Ő királyi fensége György Sándor Lajos cambridge-i herceg. A György keresztnevet II. Erzsébet édesapja után kapta, aki VI. Györgyként uralkodott. A Sándort – vagyis angolul Alexandert – a dédnagymamája, II. Erzsébet tiszteletére kapta, akinek a teljes neve: Erzsébet Alexandra Mária. A Lajost édesapja nevéből örökölte, akit Vilmos Artúr Fülöp Lajosnak kereszteltek. Érdekesség az is, hogy György délután 4:24-kor született, és 4. hó 24-én ünneplik Szent György napját.

György herceg teljes neve: Ő királyi fensége György Sándor Lajos cambridge-i herceg Forrás: Getty Images

2. Nagy rajongója a repülőgépeknek. Talán ez nem véletlen, hiszen édesapja sokáig dolgozott helikopterpilótaként. „Már most kijelentette, hogy ő is pilóta szeretne lenni, mint Vilmos" - mondta tavaly nyáron Katalin hercegnő.

György herceg nagy rajongója a repülőgépeknek Forrás: Getty Images

3. Lehet, hogy pilóta szeretne lenni, de a kedvenc könyve egy tűzoltóról szól. György herceg imádja, a Sam, a tűzoltó című mesekönyvekből mesélnek nekik.

György herceg kedvenc könyve a Sam, a tűzoltó című mesekönyv Forrás: Getty Images

4. Július 22-én született. Csillagjegye Rák, csakúgy, mint édesapjának, valamint néhai nagyanyjának, Diana hercegnőnek. Ugyanakkora alig néhány óra választotta el attól, hogy Oroszlán legyen. Asztrológusok szerint a fiúcska nagyon kedvező csillagzat alatt született, és szerencse fogja végigkísérni az életét.

Asztrológusok szerint a fiúcska nagyon kedvező csillagzat alatt született, és szerencse fogja végigkísérni az életét Forrás: Getty Images/Chris Jackson

5. Édesanyja, Katalin hercegnő nagyon szeret festeni. Ez pedig átragad a kisfiára is, aki gyakran csigákat fest a kertben neki felállított vászonra.

Katalin hercegnő nagyon szeret festeni, ez pedig átragadt a kisfiára is Forrás: Getty Images

6. György herceg szeptembertől a londoni Thomas's Battersea Schoolba jár majd. Ebben az intézetben egy szemeszter 6 ezer font, vagyis körülbelül 2 millió forint. Az iskolaválasztásban, úgy tűnik, nem tudnak mindenkinek a kedvében járni a szülők. Számos támadás érte Vilmost és nejét, hogy drága intézménybe íratják Györgyöt, mások azonban pont azért szólták meg őket, hogy felrúgva a korábbi példákat, nem egy elzárt, tradicionálisabb intézetbe járatják a jövendő királyt.

György herceg szeptembertől a londoni Thomas's Battersea Schoolba jár majd Forrás: Getty Images/Chris Jackson

7. Selena Gomez, David Spade, Danny Glover... többek között velük osztozik a születésnapján György herceg. „A barátaim soha nem hagyják, hogy elfeledkezzem a születésnapomról, de őszintén, 2013 óta, ez már egy királyi születésnap. És én ennek nagyon örülök!" - mondta egyszer Selena Gomez.

8. Kedvenc játéka egy műanyag traktor!

- kotyogta el Harry herceg az egyik karácsonyi tévéműsorban.

György herceg kedvenc játéka egy műanyag traktor Forrás: Getty Images

9. Sophie Winkleman színésznő egy hónappal az után adott életet első kislányának, hogy György megszületett. Sophie férje Lord Frederick Windsor, így a színésznő gyermekei gyakran játszanak együtt Vilmos és Katalin két gyermekével. "György nagyon okos kisfiú, és a szokásosnál sokkal korábban kezdett beszélni, ráadásul nagyon szépen ejtette ki már akkor is a szavakat" - fecsegte ki Sophie egy interjúban.

,,György nagyon okos kisfiú, és a szokásosnál sokkal korábban kezdett beszélni, ráadásul nagyon szépen ejtette ki már akkor is a szavakat" Forrás: Getty Images/The White House

10. Öt hónapos korától átalussza az éjszakákat. Legalábbis ezzel büszkélkedett el az apukája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.