Gyereksztárok, akiket megloptak a saját szüleik

hírnév pénz szülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyereksztárok nem költhetik el azt, amit kersnek, minden pénzük a szülőkhöz vándorol. Sok olyan híresség van, akik nagykorúvá válásuk után sem láttak semmit a pénzükből, mert a szüleik elherdálták. De nemcsak a kiskorú sztárok szenvedtek ezzel a problémával, azokon is élősködött a család, akik már szabadon rendelkezhettek a megkeresett vagyonnal.

Gary Coleman

Gary Coleman sem látott sokat a pénzéből Forrás: NORTHFOTO/Globe Photos/Globe Photos

Köszönhetően Arnold szerepének a Diff'rent Strokes-ban Gary a kor egyik legnagyobb és legnépszerűbb gyereksztárja volt. Fénykorában epizódonként 100 ezer dollárt keresett, amit az örökbefogadó szüleire és egy tanácsadóra bízott. Sajnos azonban ők nem bántak megfelelően a pénzzel, az utolsó fillérig elpazarolták!

Shirley Temple

Shirley Temple megalázóan kevést pénzt kapott az anyjától saját fizetéséből Forrás: AFP/-

Shirley Temple az egyik legnagyobb gyereksztár volt a maga korában és egyesek szerint ő volt a legtehetségesebb színésznő, aki feltűnt Hollywoodban. Mire 12 éves lett, már 44 filmszerepet hagyott a háta mögött, és persze ezzel együtt rengeteg pénzt keresett, ami mind az anyjához vándorolt. Shirley heti 20 dollár zseppénzt kapott mindössze abból a 10 ezer dollárból, amit hetente megkeresett. Csak felnőttként döbbent rá, hogy abból a 3,2 millió dollárból, amit összeszedett, ő mindössze 44 ezer dollárt látott...

Mischa Barton

Forrás: Neilson Barnard / Getty Images North America / AFP

A színésznő ugyan nem gyerek már, de ez nem jelenti azt, hogy a szülei ne tudták volna meglopni. Mischa Bartont a legtöbben a Narancsvidék című sorozatból ismerik, mostanában viszont mentális problémái miatt kerül címlapokra. 2015-ben perelte be édesanyját, mert a gyanúja szerint lopott tőle. Egyelőre az nem volt elég bizonyíték ellene, hogy vett magának a Mischa által keresett pénzből egy 7,8 millió dolláros házat...

Leighton Meester

Leighton Meester nem mosolygott így amikor megtudta, hogy mire költi az anyja a pénzét Forrás: AFP/Frazer Harrison

A Gossip Girl sztárja is beperelte édesanyját, mert ő sem bánt megfelelően a pénzzel. Leighton, vagy ahogy mindenki ismeri Blair Waldorf havonta 10 ezer dollárt küldött az anyjának, abban a hiszemben, hogy ebből a pénzből jut a beteg öccsének a kezelésére is. Ám mint kiderült, az anyuka inkább saját magát "turbózta fel" a pénzből: botox injekciókra, hajhosszabbításra és egyebekre költötte. Nem csoda, hogy ezek után Leighton Meester simán megnyerte a pert anyjával szemben.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin is beperelte a szüleit Forrás: Origo

Mire elérte a 10. életévét Macaulay Culkin, már hatalmas milliókat szedett össze köszönhetően a Reszkessetek betörőknek. A színész nagyjából 17 millió dollárnyi vagyont halmozott fel, de ebből természetesen semmit nem látott, hiszen kiskorú volt. Amikor azonban nagyobb lett, beperelte pénzéért a szüleit, akik időközben elváltak, és mindannyian Macaulay vagyonára támaszkodtak. Mivel a színész még akkor sem volt 18 éves a bíró úgy döntött, Culkin könyvelőjének a kezébe helyez minden vagyont, amíg nagykorúvá nem válik a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.