36 éves lett az olimpiai bajnok Kovács Ágnes: Boldog születésnapot!

Forrás: AFP/Timothy A. Clary -
Kovács Ágnes születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kovács Ágnes úszónőről már kiskorában tudták, hogy különös tehetsége van, amiről később az egész ország megbizonyosodhatott. A világ legjobb úszói között emlegették a nevét, 13 évnyi válogatottsága alatt minden nemzetközi versenyen pontot szerzett.

Kovács Ágnes úszónő tehetségére már egészen kiskorában felfigyeltek, két és fél éves volt, amikor elkezdte az úszást. 13 éves korában az országos korosztályos bajnokságon harmadik lett, majd

a következő egy évben olyan fejlődésen esett át, amitől az edzőknek is tátva maradt a szájuk.

1995-ben a bécsi Európa-bajnokságon 100 m mellúszásban ifjúsági Európa bajnok lett. Felnőtt korcsoportban pedig – a teljes európai mezőny legfiatalabbjaként – élete addigi legjobb eredményével bronzérmes lett.

A 2000-ben rendezett olimpián Kovács Ágnes nyerte meg a 200 méteres mellúszást Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A legnagyobb sikereit 1997 és 2001 között érte el,

ő volt az egyetlen magyar úszók, aki minden világversenyről aranyéremmel tért haza.

13 évnyi válogatottság alatt minden nemzetközi versenyen pontot szerzett, 2000-ben pedig megnyerte a 200 méter női mellúszás olimpiai aranyérmét. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartották számon. A 36 éves Kovács Ágnes nem távolodott el a sporttól, jelenleg a Testnevelés Egyetem doktorandusz hallgatója!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.