Akik nem láttak kiutat - öngyilkos hírességek

Forrás: Getty Images -
öngyilkos öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hírességek, akik nem láttak kiutat abból a helyzetből, amibe kerültek, és eldobták maguktól az életet. 

A legmegdöbbentőbb

Az Oscar-győztes Robin Williams önkezével vetett véget életének 2014 augusztusában. A színész egy övvel akasztotta fel magát a kaliforniai otthonában, miközben a felesége a másik szobában aludt. Williams holttestére személyi asszisztense talált rá.

Mindenkit meglepett Robin Williams öngyilkossága Forrás: AFP

A legendás komikusról köztudott volt, hogy súlyos depressziótól szenved, valamint alkohol- és drogproblémái is voltak, de a halála előtti napokban teljesen józan volt, több támogatói csoportgyűlésen is részt vett.

Néhány hónappal a színész halála után látott napvilágot az a hír, amelyek szerint öngyilkossága előtt Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála.

Egykori gyerekszínészek drámája

A mélység birodalma, A bajnok és a kölyök - többek között ezekből lehet ismerős a magyar nézőknek Jonathan Brandis, aki már hatévesen színészkedett.

A férfi alig volt 27 éves, amikor 2003-ban öngyilkosságot követett el Los Angeles-i lakásában.

Jonathan Brandis az 1992-es A bajnok és a kölyökben Chuck Norrisszal Forrás: AFP

A színészre a barátai találtak rá, és bár azonnal hívták a mentőket, Brandis a kórházban meghalt. Ő nem hagyott hátra búcsúlevelet, de barátai szerint depressziós volt, sokat ivott, és nem tudta feldolgozni, hogy szakmai élete nem úgy alakul, ahogyan szerette volna.

A szintén gyerekszínész Sawyer Sweeten alig volt 19 éves, amikor 2015 tavaszán fejbe lőtte magát. Sawyer a Szeretünk, Raymond állandó szereplője volt, ám felnőttként már nem sikerült boldogulnia Hollywoodban. Ismerősei szerint komoly pénzügyi gondjai voltak, és nagyon zavarták azok a cikkek, melyek azt találgatták, hogy hetero- vagy homoszexuális. Halála után édesanyja kiadott egy közleményt, amelyben kijelentette, hogy a fia nem egy hányatott sorsú gyerekszínész, nem voltak drog- és alkoholproblémái.

Sawyer Sweeten (balra) anyukájával és ikertestvérével, Sullivannel Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

A család szerint egyetlen hét leforgása alatt változott meg annyira Sawyer személyisége, hogy még ők sem tudtak időben segíteni.

Nem bírta elviselni, hogy meghalt az anyja

A híres brit divattervező, Alexander McQueen 2010 februárjában vetett véget az életének, alig 9 nappal az után, hogy az édesanyja rákban elhunyt. A divattervező halálos mennyiségű kokaint és altatót vett be, majd felakasztotta magát a kedvenc barna bőrövével. „Rengeteg drogot fogyasztott, és nagyon boldogtalan volt" – mondta barátja, David LaChapelle. Temetésén jelen volt Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Lady Gaga és Anna Wintour is.

Alexander McQueen nem bírta elviselni anyja elvesztését Forrás: Getty Images

Akik 2017-ben ölték meg magukat

Idén májusban jött a hír, hogy egy Detroitban található hotel fürdőszobájában felakasztotta magát a Soundgarden együttes énekese. Chris Cornell 52 éves volt.

Chris Cornell, a Soundgarden énekese idén májusban vetett véget életének Forrás: AFP

Júliusban felakasztotta magát az otthonában a Linkin Park frontembere, Chester Bennington. A zenész évek óta küzdött a kábítószerrel és az alkohollal. Többször próbált öngyilkos lenni, mert gyermekkorában szexuálisan bántalmazták.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!
Chester Bennington, a Linkin Park frontembere júliusban felakasztotta magát Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.