Majdnem tömegsírba temették át Kozák Andrást

Forrás: Thinkstock -
Kozák András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az özvegy állítja, hogy hivatalos úton nem keresték meg azzal, hogy lejárt a férje sírhely bérleti ideje.

A 2005-ben elhunyt Kozák András Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészt. Mivel a halála után megannyi színház halottjának tekintette, így a temetésről nem az özvegy Drahota Andrea Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész színésznő, hanem kollégái gondoskodtak - írja a Bors.

"A férjem halálakor nem voltam olyan állapotban, hogy bárkitől megkérdezzem, elnézést, hány évre vették meg a sírhelyet...Hálás voltam akkor, hogy segítenek"- mondja a lapnak Andrea, aki a temetőben minden elérhetőségét megadta, hogy bármikor elérjék.

Ehhez képest 2016-ban, valaki egy stencilezett üzenetet hagyott a család által elkészíttetett márvány sírkőre, miszerint lejárt a sírhely bérleti szerződése. Így derült ki, hogy aki a temetést intézte, tíz évre szóló bérletet kötött, erről azonban az özvegy nem tudott.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Az eljárás szerint aki nem hosszabbítja meg a szerződést időben, annak a hozzátartozóját kihantolják, és jeltelen közös sírba temetik.

Az özvegy egy idegentől értesült arról, hogy "meghosszabbítás egyeztetése" vöröspapíron ott lóg a sírkövön. A színésznő azonnal elutalta a szükséges 145 ezer forintot, hogy a következő 10 évre is biztosítva legyen elhunyt férje sírhelye. Az özvegy később telefonon azt az információt kapta, hogy bizonyára egy másik sírhelyen volt a cetli, minden rendben férje sírjával.

A lap munkatársa megkereste a temetőt, amely kollégája közölte, hogy a hozzátartozókat írásban szokták értesíteni arról, ha lejárt egy sírhely bérleti ideje, és csak abban az esetben hagynak üzenetet a síron, ha nem érik el a címzettet. Adott sírhely bérleti idejének lejárta után, még van egy év türelmi idő, ha nem érkezik befizetés akkor az elhunytat haladéktalanul exhumálják, és egy névtelen közös sírba temetik.

Bárdos András gyászol: meghalt az édesapjahttp://www.life.hu/sztarok/20170630-bardos-andras-edesapja-meghalt.htmlBárdos András édesapja hétfőn hunyt el hosszan tartó, súlyos betegség után. Bárdos Pál író, dramaturg 81 évesen távozott. TV + SztárokFotó: Hámori Zsófia/Life.huMeghalt Nagy Györgyhttp://www.life.hu/sztarok/20170627-nagy-gyorgy-meghalt.htmlElhunyt Nagy György. Az ismert televíziós halálhírt lánya, Székely Katalin közölte az egyik közösségi portálon. TV + Sztárok--Ez volt II. Erzsébet első mondata, amikor megtudta, hogy Diana meghalthttp://www.life.hu/sztarok/20170605-ez-volt-ii-erzsebet-elso-mondata-amikor-megtudta-hogy-diana-hercegno-meghalt.html2017 augusztusában lesz 20 éve, hogy autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő. A tragédia körülményei máig tisztázatlanok. TV + Sztárok--Meghalt a világhírű DJ és producer, Marcus Intalexhttp://www.life.hu/sztarok/20170529-meghalt-a-vilaghiru-dj-marcus-intalex.htmlElhunyt Marcus Intalex, aki világhírű DJ volt, de producerként is ismert volt, valamint meghatározó alakja volt a drum and bass műfajnak. A halál oka egyelőre nem ismert. TV + SztárokThinkstockMeghalt Lisa Spoonauer színésznőhttp://www.life.hu/sztarok/20170524-meghalt-lisa-spoonauer-szineszno-a-shop-stop-noi-foszereploje.html44 éves korában meghalt Lisa Spoonauer színésznő - írja a People nyomán az Origó TV + SztárokOrigoTom Cruise édesanyja meghalthttp://www.life.hu/sztarok/20170214-tom-cruise-anyukaja-elhunyt.htmlHosszú betegség után, álmában hunyt el Tom Cruise édesanyja. Mary Lee South 80 éves volt, a szcientológiai egyház is búcsút vett tőle. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.