Természetkárosítás miatt jelentették fel Oszter Sándort

Forrás: MTI/Beliczay László -
Oszter Sándor természetkárosítás feljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diósjenő lakói mélységesen megharagudtak Oszter Sándorra: igyekeznek megfékezni a színészt. 

Diósjenő egy csodálatos község Nógrád megyében, ami káprázatos természeti örökségeket rejt. Többek között ezért is szeretnek ott élni az emberek, mert harmóniában lehetnek a természet szépségeivel.

Oszter Sándor ellen feljelentést tettek a diósjenői lakók Forrás: MTI/Beliczay László

Ám Oszter Sándor tervei megbojgatták a helyiek nyugalmát. A 2000-es évek elején kezdte el felvásárolni azt a természetvédelmi területnek nyilvánított részt, ahol először a hegyi patakot minősítették át csatornává, majd fákat vágatott ki, most pedig tórendszert építtet úgy, hogy a helyi horgásztó egyetlen vízutánpótlási forrását magához vezette be.

A 68 éves színésznek állítólag minden hivatalos engedélye meg van az építkezéshez, mégis most kezdenek el rádöbbenni, hogy ténylegesen mekkora károkkal jár az átalakítás. Ugyanis ezzel a döntéssel veszélyeztetik a halastó élővilágát, akkor is, ha Oszter csak átmenetileg vezette el a tó vízutánpótlási forrását.

"Senki sem látott szakhatósági elemzést, tanulmányt. Vagyis sejthető, hogy a művész úrnak úgy adták ki az engedélyt erre az építkezésre, hogy a terveket senki sem látta (ha voltak egyáltalán). Csak így fordulhatott elő, hogy mindenki most csodálkozik rá arra, hogy a patakot elvezette. Erre nyilvánvalóan nem kapott volna soha lehetőséget. Természetesen ezt is megjegyeztük a feljelentésünkben, amelyet természetkárosítás címén nyújtottunk be a hatóságokhoz" - mondta Bottlik István, a Diósjenői Sporthorgász Egyesület elnöke, akihez a Bors külön ellátogatott, hogy meséljen a kialakult helyzetről.

"Valóban nem láttunk semmilyen előtanulmányt, talán figyelmetlenek voltunk, azonban olyan meggyőző ajánlásokkal érkezett engedélyeztetésre hozzánk a tervezet, hogy nem volt okunk kételkedni a szakszerűségében(..)" - vallotta a Bors munkatársának a település polgármestere.

Ám a bejelentések fényében kedden a helyi önkormányzat felfüggesztette a munkálatokat, de állítólag szerdán délben még ennek ellenére is folytatódott az építkezés.

Próbáljuk felvenni a kapcsolatot a művésszel, hogy a részletekről kérdezzük. Amennyiben sikerül elérni, cikkünket frissítjük.

David Beckham palotát épített kislányának - Fotó!http://www.life.hu/sztarok/20170810-david-beckham-palotat-epitett-kislanyanak.htmlDavid Beckham a világ egyik legjobb apukája, azóta imádja mindenki, hogy ruhát varrt a kislányának. Ezúttal pedig egy Disney-kastélyt próbált összerakni a hercegnőjének! TV + SztárokOrigoMarót Viki állítja, Flipper Öcsi nem akart tovább élnihttp://www.life.hu/sztarok/20170810-flipper-ocsi-nem-akart-tovabb-elni.htmlCsaknem 9 évvel ezelőtt hunyt el Flipper Öcsi, de testvére szerint már nem is akart élni. Marót Viki elárulta, elfogadta, hogy bátyja nem az életet választotta. TV + Sztárok--Ennyit örökölt Carrie Fisher lánya http://www.life.hu/sztarok/20170810-elkepeszto-osszeget-orokolt-carrie-fisher-lanya.htmlTermészetesen semmi sem pótolja a híres édesanyát, de ilyen örökséget zsebre vágni azért nem mindennapos. TV + SztárokOrigoCsepregi Éva nyitott egy új kapcsolatrahttp://www.life.hu/sztarok/20170810-nyitott-egy-uj-kapcsolatra-csepregi-eva.htmlCsepregi Éva 15 év együttlét után szakított kedvesével, és teljesen új életet kezdett: eladta tahitótfalui házát, már az új otthona is megvan, jöhet az új szerelem! TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoÉlő adásban humorizált a fizetésével Kasza Tibi http://www.life.hu/sztarok/20170810-kasza-tibi-a-fizetesevel-humorizalt-elo-adasban.htmlKasza Tibi a Pénzt vagy éveket! című műsorában ismét olyat mondott, amilyet még talán soha. TV + Sztárok--Gáspár Győző öngyilkossági kísérletéről vallotthttp://www.life.hu/sztarok/20170810-gaspar-gyozo-ongyilkossagi-kiserleterol-nyilatkozott.htmlGyőzike feje fölött összecsaptak a hullámok. A NAV vizsgálódása és a gyógyszerfüggősége miatt elkeseredett lépésre szánta el magát, öngyilkosságot kísérelt meg: begyógyszerezve ült a volán mögé. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.