Német Kristóf és a Játékszín között rendeződhet a viszony

2017.09.13. 12:12

Németh Kristóf otthagyta a Játékszín vezetői székét, de a megállapodás szerint a színházi darabokból nem távozott volna. A sajtóértesülések azonban arról szóltak, hogy a vezetőség lecserélte a színészt, nemrég leültek, hogy megbeszéljék a helyzetet.

Németh Kristóf úgy döntött, hogy otthagyja a Játékszín vezetői székét, de azt már az elején leszögezte, hogy a szerepeit szeretné megtartani. Úgy tűnt, hogy ez így is lesz, de a napokban megjelent sajtóértesülések szerint a színészt lecserélték a darabokban, vagy épp levették a repertoárból azt az előadást, amelyben játszott. 

Úgy tűnik megegyezés született Németh Kristóf és volt színháza közöttFotó: Polyák Attila - Origo

A színész akkor úgy nyilatkozott, ő is értesült a pletykákról, most pedig leült a vezetőséggel, hogy személyesen beszéljék át a kialakult helyzetet. 

"Ma folytattuk a tárgyalásainkat az üzlettársakkal, és őszintén remélem, hogy több meglepetés már nem fog érni ebben az ügyben. Tartom magam ahhoz, hogy bár úriemberek között működik a szóbeli megállapodás, azért a szó elszállhat, az írás viszont megmarad. Ha minden papírra kerül, és azt alá is írtuk, utána illendő a részleteket nyilvánosságra hozni. Szó van arról is, hogy több előadást magammal viszek, de erről is csak akkor nyilatkoznék bővebben, ha aláírt szerződés van a felek között" - mondta a Blikknek Németh Kristóf, de a színház vezetője is hasonlóan nyilatkozott. "Szerintem minden szinten sikerült megállapodnunk. Nincs harag a vezetőség és Kristóf között" - mondta Bank Tamás.

Németh KristófJátékszín