Steve Buscemi tűzoltóként segített a 9/11-es mentésben

2017.09.13. 10:11

Döbbenetes! Nem is tudtuk, hogy a híres színész ennyire önfeláldozó és segítőkész! 

Nem biztos, hogy mindenki ismeri névről Steve Buscemit, de az valószínű, hogy az arcról szinte mindenkinek be tudja azonosítani. Szerepelt a Fargo, A nagy Lebowski, a Kutyaszorító, a Ponyvaregény, az Armageddon és a Maffiózók című filmben is. 

Íme, Steve Buscemi. Ugye így már ismerős?HBO

 Azt viszont kevesen tudják a színészről, hogy eredeti szakmája szerint tűzoltó, aki a '80-as években a manhattani tűzoltóságnál dolgozott. Az 59 éves sztár persze felhagyott a szakmájával, mikor a színészi pályára lépett, ám továbbra is jó kapcsolatot ápolt az egykori kollégáival. 

 Ám amikor megtörtént a 9/11-es merénylet, Buscemi visszatért az állomásra, és újból egyenruhás tűzoltóként kezdett tevékenykedni. 12 órás műszakokban dolgozott, és túlélőket keresett a World Trade Center körül. 

A tettéről azonban nem nagyon készültek fotók, és nem is szívesen nyilatkozott, mert elmondása szerint nem a hírnévért csinálta, nem akarta nagy dobra verni a dolgot - írta meg az Independent.

Ők a legcsúnyább férfisztárok: Fotók!
A szépség és a tehetség nem mindig jár együtt. Hol egyikből, hol a másikból van több. Összeszedtük azokat a színészeket, akiket egyértelműen a tehetségük és a tudásuk miatt kedvelünk. Olvass tovább itt...

 

Steve Buscemitűzoltó9/11