Megszólalt Steiner Kristóf a börtönbe zárásáról: bűnözőként bántak vele

2017.10.05. 08:39

Steiner Kristófra egy nő hívta rá a rendőrséget. Azt állította, hogy Kristóf megtámadta őt és a halálát akarta. Természetesen ebből egy szó sem igaz, de bevitték a volt műsorvezetőt, és ki is hallgatták.

Facebook-oldalán adott hírt Steiner Kristóf arról, milyen szörnyűségen ment keresztül. Egy nő ráhívta a rendőrséget azt állítva, hogy Kristóf megtámadta őt és a halálát kívánta. Az egykori műsorvezetőt be is vitték a hatóság emberei, kihallgatták és bűnözőként bántak vele, aminek meg lesz a következménye. 

Steiner Kristóf visszavág az igazságtalanságok miattForrás: Facebook/Steiner Kristóf

"Az engem vádoló nővel soha életemben nem találkoztam – vélhetően nagyon hasonlítok valakire, aki mindezt elkövette, és mivel ő is a bankban várakozott, ahol én épp ügyeket intéztem, egyszerűen rám hívta a zsarukat. Természetesen se nem koldultam, se nem ütöttem meg senkit, és nem kívántam senki halálát – a rendőrség viszont azt sem árulta el, mivel vádolnak. Azonnal letartóztattak, rabosítottak, és összesen hat órát töltöttem az őrsön – négyet egy cellában hat másik rabbal, másfelet kihallgatással, és fél órát azzal, hogy körbefotóztak és minden létező ujjamról lenyomatot vettek. Abszolút bűnözőként bántak velem" - mondta a hvg.hu-nak Kristóf. Hozzátette, szerinte vagy összekeverte őt a nő mással, vagy mentálisan zavart lehet. Hozzátette, nagyon nem bántak vele szépen az izraeli rendőrök.

Az egykor műsorvezető nem hívhatta fel az ügyvédjétForrás: Facebook/Steiner Kristóf

"Nem voltak kedvesek. A rendőrautóban, mikor közöltem, hogy elég érdekes a jogrendszerük, a biztos úr visszavágott, hogy Izrael egy csodálatos ország. Mondtam neki: tudom, azért élek itt 9 éve, és az emberek a piacon, arabok-zsidók-turisták-hipszterek-vallásosak, mind testvérként tekintenek rám, de azt el kell ismernie, hogy a bürokrácia és az ország állami vezetése távol áll az ideálistól. Erre annyit felelt, hogy minden, amit mondok felhasználható ellenem. Az őrsön rabosítottak, cellába csuktak, négy órát várakoztam, amíg valaki szóba állt velem, közben meg a cellatársaimmal haverkodtam, de ha túl jól éreztük magunkat, a smasszer asszony üvöltve rugdosni kezdte a cella rácsát. A kihallgatás előtt nem engedték, hogy felhívjam a vőlegényem, és kiderítsem az ügyvédem számát, az általuk felajánlott ügyvédből pedig nem kértem, így végül egymagam védekeztem a "vallatáson". Annyira abszurd volt a helyzet, hogy többször elröhögtem magam. Valahol a szívem mélyén végig tudtam, hogy akármi lesz, ebből nem jöhetek ki rosszul – ők viszont igen" - árulta el Kristóf, aki ellen jelenleg nyomozás folyik. Szabadlábon védekezhet, de ha elkövet bármilyen szabálysértést és 4000 sékeles bírságra ítélik, illetve visszaviszik a börtönbe. "Természetesen számomra evidens, hogy amint bebizonyosodik az ártatlanságom, jön a visszavágó, és mindenkit felelősségre vonunk az ügyvédemmel és a párommal, aki ebbe a helyzetbe hozott minket" - szögezte le Kristóf.

Steiner Kristófbörtön