II. Erzsébet brit királynő koszorú ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
65 éven át koszorúzott II. Erzsébet a Remembrance Sunday, vagyis az emlékezés vasárnapján, ám ezúttal csak az erkélyről fogja figyelni az eseményeket. Ennek a feladatnak az átadása egy folyamat kezdete.

Az egyik legszentebb feladatának tartotta II. Erzsébet, hogy koszorúzzon a Remembrance Sunday, vagyis az emlékezés vasárnapja nevű megemlékezésen. Az ünneppel az I. világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény aláírása előtt tisztelegnek, és eddig minden évben részt vett rajta a királynő. 65 éven át helyezett el koszorút a London kormányzati negyedének közepén álló emlékmű, a Cenotaph talapzatán, de ennek most vége.

II. Erzsébet szép lassan az összes feladatát átadja Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

A Buckhingham-palota szóvivője közölte, hogy a november 12-ére eső emléknapon II. Erzsébet a külügyminisztérium balkonjáról figyeli majd a megemlékezést férje társaságában. Helyette Károly helyezi majd el a koszorút, ennek a feladatnak az átadása pedig egy folyamatnak a kezdete. A Daily Mail szerint ezzel kezdődik el a királynő „leépítése", vagyis az, hogy egyre több hivatalos eseményről marad majd távolt, átadva helyét a fiatalabb generációnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.