Lysette Anthony színésznőt is megerőszakolta Harvey Weinstein

nemi erőszak metoo Harvey Weinstein Lysette Anthony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lysette Anthony is kiborította a bilit: a színésznő azt állítja, hogy Harvey Weinstein őt is megerőszakolta a nyolcvanas évek végén.

Ahogy sok másik színésznő, a modellből lett színésznő, Lysette Anthony is az erőszaktevő producer, Harvey Weinstein áldozata lett. Azt vallotta a rendőrségnek, hogy Weinstein a nyolcvanas évek végén Londonban támadta meg. A színésznő részletesen elmesélte, hogyan történt az erőszak.

A producer Anthony-t az otthonában kereste fel egy reggelen, és ajtónyitás után rögtön a nőre támadt. "Belökött az előszobába és a fogasnak szorított, majd a ruhámmal kezdett babrálni. Megpróbált megcsókolni, és belém hatolni. Undorító volt" - mesélte. A színésznő próbált védekezni, de nem volt elég erős ahhoz, hogy ellökje az erős testalkatú Weinsteint. "Amikor újra hozzámpréselte magát és belém hatolt, szorosan lehunytam a szemeimet, visszatartottam a lélegzetemet, és azt vártam, hogy vége legyen. Aztán ráélevezett a lábamra, mint egy kutya, és otthagyott. Szánalmas volt. Befeküdtem a kádba, és csak sírtam" - mondta Anthony a The Sunday Times-nak.

Lysette Anthony most... Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Richard Goldschmidt


A színésznő már régebb óta ismerte Weinsteint, jóvan volak, korábban sosem érezte magát veszélyben a jelenlétében. Egészen addig, míg a producer fel nem hívta a lakására, hogy igyanak egyet. Ekkor Weinstein le akarta vetkőztetni és megfogdosta. Az eset után egészen a nemi erőszakig a filmmogul zaklatta Anthony-t.

...és 1983-ban Forrás: Origo

A színésznő csütörtökön elment a londoni rendőrségre, vallomást tett és bizonyítékot is szolgáltatott. Lysette Anthony azért döntött úgy, hogy ő is elmeséli a történetét, mert ki akart állni magáért, és azon színésznők igazáért, akik ezt már korábban megtették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.