Visszaélnek Klapka György nevével: így nyitottak zálogházat

2017.10.17. 08:32

Klapka György neve egybeolvadt a zálogházzal, ezt az előnyt szeretnék kihasznélni ismeretlenek. Állítólag Klapka nevével fémjelzett üzletet nyitottak, szórólapjukon pedig ott is volt az Aranyember fényképe. 

Mindenki tudja, hol van Klapka György zálogháza, hiszen annak idején minden reklámban elhangzott a címe. Nem lehet eltéveszteni, ezért próbálják az embereket inkább megtéveszteni. Kalpka György fotójával osztogatnak szórólapot, az emberek pedig azt hiszik, új üzletet is nyitottak. Az Aranyember lánya, Sandy természetesen utánajárt az ügynek. 

Visszaélnek Klapka György nevévelFotó: Nagy Attila [origo]

"Egy vásárlónk telefonált pár hete, hogy tényleg van-e másik üzletünk, és ha igen, oda is vihet-e tárgyakat? Mondtuk, hogy nincs másik bolt, és elkezdtünk nyomozni. A bolt az édesapám nevével és fényképével reklámozta magát az interneten és a szórólapokon is. Azt mondják, ez a Vámház körúti boltunk másik üzlete" - mondta Sandy. Az még elő is fordulhatna, hogy egy másik Klapka zálogházat nyit, hisz ez nem ritka néz, de a szórólapon lévő fotó egyértelműen csalást jelez. Ráadásul a hírdetésen nem Klapka volt a becsüsük neve, de a honlapon már igen. "A szórólapjaikon nem Klapka a becsüsük neve, a boltban és a honlapjukon már igen. Az is furcsa, hogy miután hivatalosan is rákérdeztünk, hogy mi történik, eltűnt édesapám képe a honlapjukról" - mondta a Borsnak Klapka örököse. Hozzátette, természetesen ezt nem hagyják annyiban. Édesapám hagyatékát és becsületét minden körülmények között megvédjük. Azzal, hogy olyan vásárlókat csábítottak el tőlünk, akik azt hitték, hogy nálunk járnak, anyagi kárunk is keletkezett. Egy ismerősöm ráadásul volt ott próbavásárláson, és áldatlan állapotokról számolt be. Az atmoszféra szinte félelmetes, a becsüs lekezelő volt. Úgy mondta, hogy nem ad egy forintot sem a bevitt ékszerekért, rájuk sem nézett. Ez a viselkedés is méltatlan édesapám nevéhez" - mondta Sandy. 

Klapka Györgyzálogházvisszaélés