Fülöp herceg Erzsébet kedvéért mondott le a karrierjéről

Forrás: AFP/2016 ANNIE LEIBOVITZ/Annie Leibovitz -
Erzsébet királynő brit királyi család Fülöp herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy Fülöp herceg hatalmas áldozatot hozott a szerelméért, II. Erzsébetért. 

Fülöp herceg 18 éves korában felvételt nyert a Haditengerészeti Akadémiára, amelyet elvégzett, majd a második világháború kitörésével aktív állományba került. 1940-ben kapta meg az első beosztását a HMS Ramillies csatahajón.

Fülöp a herceg az igazi lovag, aki lemondott a karrierjéről a szerelme kedvéért Forrás: AFP/2016 ANNIE LEIBOVITZ/Annie Leibovitz

1942-ben Portsmouth-ba vezényelték, ahol egy tiszti tanfolyam elvégzését követően hadnaggyá nevezték ki, majd ugyanebben az évben ősszel főhadnagy lett belőle. 1946 januárjában tért vissza Nagy-Britanniába, majd oktatóként tevékenykedett tovább.

Ám eközben megismerte Erzsébetet, akivel hamar szerelembe estek. Egyértelmű volt, hogy a haditengerész élet nem összeegyeztethető a házassággal.

És az idei 70. házassági évfordulójukat tekintve sokan azt mondják, hogy Fülöp hatalmas áldozatot hozott a királynő kedvéért. Hiszen feladta a karrierjét azért, hogy egy fontos, állandó és támogató szerepet töltsön be a szeretett nő életében. Ez az igazi szerelem - írta meg a DailyStar.

II. Erzsébet lovainak köszönheti vagyonát

2015 sikeres év volt II. Erzsébet számára, mivel kedvenc lovai hatalmas sikereket értek el, ezzel pedig jócskán gyarapodott a királynő vagyona. II. Erzsébet nagy szerelmese a lovaknak és a lóversenyeknek. Ráadásul ez a szerelem nem is keveset hoz a konyhára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.