Megszólalt Varnus Xavér és az őt szexuális zaklatással gyanúsító férfi is: egymásnak üzengetnek

Forrás: Origo -
férfi metoo Varnus Xavér szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varnus Xavért a megnevezése nélkül vádolták meg szexuális zaklatással egy rádióinterjúban, az orgonaművész Facebook-oldalán rögtön válaszolt a vádakra és visszatámadott. Azóta a médián keresztül üzengetnek egymásnak a felek, íme, a nyilatkozataik és egymáshoz intézett kérdéseik. 

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, egy névtelen telefonáló Varnus Xavér nevét ki nem mondva, de őt jól körülírva vádolta meg őt szexuális zaklatással. Az orgonaművész Facebook-oldalán utasította el a rágalmazást pontról pontra cáfolta meg a nevét nem vállaló férfi állításait, majd meg is nevezte vádlóját. Nyilatkozatára Mérei Tamás csellista is reagált, ő ugyanis az a férfi, akit állítása szerint 15 éves korában Varnus Xavér zaklatott.

A felek a botrány kirobbanása óta a médián keresztül üzengetnek egymásnak,

Mérei Tamás fenntartja, hogy a zaklatás megtörtént, de nem a lemezfelvételen, hanem sokkal előbb, amikor még igenis kiskorú volt akkor.

  • V. X. megnyilatkozása jól illik abba a sorba, ami a többi zaklatóra is jellemző, nem is érti, hogy mi a probléma. Tényeket ferdít el, másokat hibáztat ahelyett, hogy mélyen magába nézne.
  • A zaklatás szempontjából viszont véleményem szerint teljesen mindegy, hogy valaki felnőtt vagy kiskorú, ha olyan szituációba kerül, amely számára kényelmetlen, szabadulni szeretne belőle, és nem tud a helyzettel mit kezdeni, az értelmezésem szerint zaklatás.
  • V. X. egyúttal a Hitrádió műsorvezetőjének hitelességét is megpróbálja megkérdőjelezni. Vélhetően a Google-ban található álhírportálok cikkeire hagyatkozik, a valóság ugyanis az, hogy Cseszkó Tamás az imént mutatta meg az erkölcsi bizonyítványát, melyben világosan szerepel, hogy büntetlen előéletű.

V. X.-et tudatosan, nem gyávaságból nem neveztem meg. Célom az volt, hogy felhívjam a társadalom figyelmét az ilyen típusú zaklatásokra is" - írta Mérei Tamás az Indexnek, amely nyilatkozatra nagyon gyorsan reagált az orgonaművész szintén pontokba szedve állításait és kérdéseit a másik zenész felé.

Varnus Xavér és vádlója egymásnak üzengetnek Forrás: Origo
  • Pontosan melyik esztendőben volt 15 éves, vagyis mikor született?
  • Azt állítja, hogy már 1992 előtt találkoztunk. Ki által? Ki mutatott be bennünket, és hol?
  • A rádióinterjúban maga állítja, hogy abúzus nem érte. Ehhez képest újabb válaszában zaklatónak nevez. Akkor hát zaklattam, vagy nem? Ideje eldönteni.
  • Azt állítja, hogy nem indult vizsgálat ellene. Mivel egykori kirúgása nagy hírt kapott, csak egy sajtóterméket idéznék: tehát volt ellene vizsgálat? (A vizsgálat tényét a másik fél sem tagadta – a szerk.)
  • Azt állítja, hogy megkérdőjelezem az interjút készítő Cseszkó Tamás morális hitelességét. Ugyanarról a Cseszkó Tamásról beszélünk, akit jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek, s akiről ez a cikk jelent meg? Tehát elítélték az említett Cseszkó Tamást?
  • - tette fel kérdésiet Xavér, melyekre szintén reagált Mérei Tamás, aki szerint Varnus Xavér játszadozik a dátumokkal. Határozottan állítja, hogy kiskorú volt az átélt inzultus idején.

V.X. utolsó kérdése tipikus példája a >>homoszexuális kártya<< kijátszásának.



V.X. azt próbálja sugallni, hogy nem ért zaklatás. Akkor most jöjjenek az én kérdéseim!

  • Miért aludtunk volna az Őrségben, ha nem azért, mert előtte együtt játszottunk?
  • Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy hadd elégítsen ki orálisan?
  • Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy hadd elégítsen ki kézzel?
  • Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy végezzünk közös önkielégítést?
  • Elővette-e az éjszaka folyamán a nemi szervét?
  • Létesített-e szexuális kapcsolatot azonos nemű férfival másnap egy erdőben, a szabad ég alatt?"

Tette fel kérdéseit Mérei Tamás, de leszögezte, hogy nem kíván még egyszer válaszolni Varnusz Xavérnak. Hangsúlyozta, azért állt nyilvánosság elé, hogy ilyen mással ne történhessen meg többet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.