Elhunyt Komáromy Éva színésznő

Forrás: Thinkstock -
halál színésznő színház Miskolc meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
79 éves korában elhunyt Komáromy Éva, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja. A szomorú hírt a társulat közölte a közösségi oldalon.

Komáromy Éva operaénekesnek készült, végül mégis híres színésznő vált belőle. Karrierjét Szolnokon kezdte, ezt követően szerződött Miskolcra, ahol egészen nyugdíjas koráig a társulat tagja maradt.

„Nekem az adja a legtöbb örömet és erőt a munkámhoz, hogy érzem a közönség szeretetét. Érzem a színpadon egy-egy sikeres színházi estén, a sok levélből, amit kapok, és számos apró jelből is. Amikor a Közértben a legszebb narancsokat válogatják ki, amikor egy egész társaság átutazik Egerbe, hogy a My fair Lady-ben megnézzenek, amikor felhívnak telefonon és arra kérnek, hogy énekeljem be a hallgatóba a Tangolita-dalt. Olyan is előfordult már, hogy amikor a villanyrendőrnél tilosban mentem át, a szolgálatos őrmester büntetés helyett ennyit mondott: magának jobban kell vigyázni a lábára, mert még sok szép táncát akarjuk látni" – mesélte a színésznő egy korábbi interjújában.

1980-ban Déryné-gyűrűt kapott, 2006-ban pedig elnyerte a Megyei Príma-díjat. A művésznőt a Miskolci Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.