Őssejtbotrány: Fásy Ádám 10 hónap börtönbüntetést kapott

Forrás: Tv2 -
őssejt börtön Fásy Ádám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fásy Ádám őssejtbotrányában döntés született: az egykori műsorvezető 10 hónap börtönbüntetést kapott 2 évre felfüggesztve, ezen kívül 1 millió 440 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték.

Fásy Ádámot és társait azzal vádolják, hogy ukrán tudósok módszere alapján magyar és ukrán orvosok gyógyíthatatlan betegeknek adtak őssejtkezelést, ráadásul engedély nélkül. Ezekért a kezelésekért több millió forintot is elkért a társaság. Az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezték, most született újból ítélet a Fővárosi Törvényszéken.

Fásy Ádám 2 év felfüggesztettet kapott Forrás: Tv2

A döntés szerint a társaság az emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntette mellett többrendbeli csalás bűntettében is bűnös.

Fásy Ádámot 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, melyet 2 évre felfüggesztettek, és 1 millió 440 ezer forint pénzmellékbüntetés megfizetésére.

Rajta kívül a bíróság P.I. 1. rendű vádlottat 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és és 9 millió forint pénzmellékbüntetésre. B. J. V. 2. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről, dr. S. I. 3. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 1 millió forint pénzmellékbüntetésre. K. N. 5. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 2 évre kiutasította az ország területéről - írja a Bors.

Őssejtbotrány: Így vallott Fásy Ádám a történtekről

Fásy Ádám a TV2 Mokka adásában elmondta, a vádpontokat ő csak a tárgyaláson ismerte meg, és az elsőfokú ítélet ellen fellebbeznek ügyvédjével. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.