Sztárok, akik hatalmasat buktak, mielőtt híresek lettek: Steven Spielbergtől Michael Jordanig

Oprah Winfrey bukás Steven Spielberg J. K. Rowling sztárok Michael Jordan Lady Gaga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizony sok kudarc és bukás előzte meg ezen sztárok ma már fényesen csillogó karrierjét: sem Oprah Winfrey-nek, sem Steven Spielbergnek nem volt könnyű dolga a kezdetekben, de ők nem adták fel. Hittek magukban, mentek tovább.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Oprah ma már a televíziózás nagyasszonya, nem csak műsorvezető, egy egész médiabirodalmat hozott létre. A talk show-k világában az ő neve számít etalonnak, de nem volt könnyű eljutnia idáig. A sztárt ugyanis élete első televíziós állásából nagyon hamar kirúgták: állítólag érzelmileg túlságosan belefolyt a történetbe.

Steven Spielberg

Steven Spielberg Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A híres rendező úttörőnek számít, háromszoros Oscar-díjas, a neve megkerülhetetlen a szakmában, de nem indult könnyen a karrierje. Hiába tudta ő, hogy ezzel akar foglalkozni, és a filmezés minden vágya, az egyetemen nem tartották őt tehetségesnek. Többször is visszautasították a jelentkezését!

Michael Jordan

Michael Jordan Forrás: AFP/Don Emmert

A világ egyik legsikeresebb kosárlabdázójának tartják Michael Jordant, ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa, és ő minden idők egyik legnagyobb hatású sportolója. Óriási sikereket ért el, éppen ezért meglepő, hogy akadt olyan kosárcsapat, ahol nem látták szívesen: a középiskolás csapatból például kirúgták. Maga Jordan is elismerte, hogy többször is megbukott mielőtt csúcsra ért volna, de soha nem adta fel.

Lady Gaga

Lady Gaga Forrás: Netflix

Lady Gaga nem pusztán egy énekesnő, hanem egy igazi jelenség. Golden Globe-díjas és hatszoros Grammy-díjas sztár, aki már színésznőként is kipróbálta magát, ráadásul sikerrel. Az ismertséghez vezető út azonban meglehetősen rögös volt: az első lemezkiadója kirúgta őt! Lady Gaga nagyon maga alatt volt az eset miatt, rengeteget sírt, de továbbra is írta a dalait, mert ő hitt magában, és milyen jól tette!

J.K. Rowling

J.K. Rowling Forrás: Dennis Van Tine / NurPhoto / AFP

Az élet J.K. Rowling számára sem tartogatott sok jót: egyedülálló anyaként a megélhetésért küzdött, amikor az első regényét írta, és nem volt gyors a siker. Az írónőt sorra utasították vissza a kiadók, összesen 12 helyen próbálkozott, de sehol nem akarták kiadni a regényét. Ők bánják most legjobban, hogy elhajtották Rowlingot, hiszen a Harry Potter soha nem látott sikereket ért el, milliárdossá téve az azelőtt nélkülöző írónőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.