Titokzatos információk tudója volt II. Erzsébet édesapja

Forrás: MTI/EPA/Brit Védelmi Minisztérium -
Erzsébet királynő család titok koronázás történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet olyan újdonságokat tudott meg az édesapjáról, amelyeket még soha nem hallott. 

Idén lesz 65 éve, hogy Erzsébet királynő a trónon van, ennek tiszteletére a BBC egy különleges dokumentumműsorral készült, The Coronation – A koronázás címmel. Ebből pedig olyan információk kerültek napvilágra, amelyek még a királynő számára is újak voltak.

Mint azt tudjuk, Erzsébetet 1953. június 2-án koronázták, és a ceremónián viselt értékes fejdíszt azóta sem látta. A protokoll szerint ugyanis a koronát csak egyszer helyezik minden uralkodó fejére, ezt követően a londoni Tower erődjének kincstárában őrzik.

Különleges dolgot tudott meg az édesapjáról II.Erzsébet Forrás: MTI/EPA/Brit Védelmi Minisztérium

A műsorban azonban Erzsébet újból a kezébe vehette a súlyos ékszert, ami 2,3 kilogrammot nyom, és 440 ékkő díszíti. Erzsébet azt is megtudta, hogy a koronázási ékszereket régen a London nyugati határában fekvő Windsorban rejtegették. Egész pontosan a kastély egyik 18 méter mély pincéjében, nehogy Hitler kezébe kerüljenek egy esetleges náci invázió során.

A titkos lejáratot mindössze néhány ember ismerte, többek között Erzsébet édesapja, VI. György. De a királynő számára mindez eddig ismeretlen volt - írta meg az MTI.

Gubás Gabi kapcsolatáról vallotthttp://www.life.hu/sztarok/20180115-gubas-gabi-kapcsolatarol-vallott.htmlA Válótársak Zsófija, Gubás Gabi három kategóriára osztja a párkapcsolatokat. Szerinte a párok vagy elvesznek egymásból, vagy semmit sem tesznek hozzá a másikhoz, vagy pedig a legszerencsésebb helyzetben viszont többnek érezhetjük magunkat a partnerünk által. A Life.hu riporterének elárulta a színésznő, hogy ő és a párja melyik kategóriába tartoznak.TV + Sztárok--Reese Witherspoon elárulta, miért beszélt a zaklatásárólhttp://www.life.hu/sztarok/20180115-reese-witherspoon-elarulta-miert-beszelt-a-zaklatasarol.htmlReese Witherspoon is zaklatás áldozata volt: 16 évesen egy rendező molesztálta. Sokáig ő is hallgatott a történtekről, most pedig azt árulta el, hogy végül miért törte meg a csendet. TV + Sztárok--Ilyés Jenifer fog szerepelni Tóth Andi helyett http://www.life.hu/sztarok/20180115-toth-andi-helyett-ilyes-jenifer-fog-szerepelni.htmlVáraltan döntésre szánta el magát Pintér Tibor: a Tóth Andinak felkínált szerepet inkább Ilyés Jenifernek adta. TV + Sztárok--Kiderült, hol lesz Harry herceg legénybúcsújahttp://www.life.hu/sztarok/20180115-kiderult-hol-lesz-harry-herceg-legenybucsuja.htmlÚgy tűnik, eldőlt, hol tartja legénybúcsúját Harry herceg: a hírek szerint egy svájci síparadicsomban fog ünnepelni barátaival. TV + Sztárok--Harry herceg esküvője hatalmas feszültséget okozott a királyi családbanhttp://www.life.hu/sztarok/20180115-a-kiralyi-csaladban-harry-herceg-eskuvoje-hatalmas-feszultseget-okozott.htmlFontos eseményre készülnek a királyi családban: Harry esküvőjére: néhány hónap múlva elveszi a herceg álmai asszonyát. A ceremónia tervezése gőzerővel zajlik, a folyamat azonban máris feszültségeket váltott ki a királyi családban. TV + Sztárok--41 évesen eljegyezték a Bestiák énekesnőjét, Miss Bee-thttp://www.life.hu/sztarok/20180115-41-evesen-eljegyeztek-a-bestiak-enekesnojet-miss-bee-t.htmlRátalált a boldogság a Bestiák 41 esztendős énekesnőjére, Miss Bee-re, akit a napokban jegyzett el párja. TV + SztárokThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.