Hosszú Katinkának döntenie kell férje helyzetéről, vele folytatja-e tovább

Forrás: Origo -
edző úszó Hosszú Katinka Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig külön él az úszóházaspár, Hosszú Katinka és Shane Tusup. Katinkának azonban legkésőbb csütörtökig döntenie kell férje ügyében, vele akarja-e folytatni tovább az úszást vagy sem.

Súlyos pénzektől eshet el a sztáredző, Shane Tusup, ha felesége úgy dönt, nem vele folytatja tovább a 2018-as felkészüléseit. Jelenleg az Iron Lady úszásait Dusás Dániel felügyeli, a házaspár tavaly év vége óta ugyanis nem találkozik egymással.

Csütörtökön ül le tárgyalni az úszónő a Magyar Úszószövetség elnökével, Wladár Sándorral, ahol nyilaktoznia kell arról, mit tervez az idei évre. Erre azért van szükség, mert február elsején lép hatályba a kiemelt edzői programban helyet kapó szakemberek 2018-as fizetése. Shane eddig havi nettó egymillió forintot kapott, amiről, ha Katinka úgy dönt, le kell mondania.

Katinka, Shane és egy szekérderéknyi aranyérem a 2015-ös évből Forrás: Origo

"Ha Katinka úgy dönt, nem kíván Tusuppal együtt dolgozni a jövőben, és ezt az úszószövetség jelzi a Magyar Edzők Társasága felé, akkor az Iron Lady után járó jövedelem az új trénert illeti meg. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor Shane 2018-ban már nem kapná tovább a havi egymilliót, mert Hosszún kívül nincs más ötkarikás győztese Ha Katinka úgy dönt, nem kíván Tusuppal együtt dolgozni a jövőben, és ezt az úszószövetség jelzi a Magyar Edzők Társasága felé, akkor az Iron Lady után járó jövedelem az új trénert illeti meg. Vélhetően az új mester „csak" az olimpiai bajnoki cím után járó minimummal, havi 800 ezer forinttal gazdagodna." -mondta a Borsnak Köpf Károly, a Magyar Edzők Társaságának főtitkára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.