Sztárok, akiket az alkohol ölt meg: Richard Burtontől Billie Holiday-ig

2018.02.13. 17:40

Rengeteg sztár életét tette teljesen tönkre az alkohol, néhányukat pedig a halálba kergette az ital iránti függőségük. Hiába tekintünk sokkal veszélyesebb szerként a drogokra, az alkohol ugyanolyan pusztítást tud végezni. Íme, azoknak a hírességeknek a listája, akik az alkoholizmusba haltak bele.

Richard Burton
Hatalmas színész volt Richard Burton, de sajnos csak 59 évet élt. A színésznek ugyanis komoly problémája volt az alkohollal, a szer függőjévé vált. Az évekig tartó szenvedélybetegsége miatt összezsugorodott a mája, de a veséje sem működött megfelelően. Végül svájci otthonában halt meg 1984 augusztusában.

Richard BurtonForrás: Getty Images

Mickey Mantle
A baseball-legenda megállíthatatlan volt a pályán, de a magánélete maga volt a katasztrófa, ami miatt az alkohol rabja lett. Olyan nőt vett feleségül, akit nem is szeretett, csak, hogy boldoggá tegye az apját, aki viszont nem sokkal az esküvő után meghalt. Ezután a sportoló 40 évig szinte folyamatosan ivott, de nem csak ő: felesége és négy fia is alkoholisták lettek. Mickey 1995 augusztusában halt meg, miután mája felmondta a szolgálatot és rákot is találtak nála.

Mickey MantleForrás: Getty Images


Ryan Dunn
Az MTV Jackass című sorozatából lehet mindenkinek ismerős Ryan Dunn, aki egy autóbalesetben vesztette életét 2011-ben. Ő vezette a kocsit, véralkoholszintje pedig kétszerese volt a megengedettnek. A baleset során nemcsak ő vesztette életét, hanem utasa is.

Ryan DunnForrás: Getty Images

Billie Holiday
A jazz egyik meghatározó alakja volt Billie, hihetetlenül népszerű énekesnő, aki igazi úttörőnek számított még úgy is, hogy saját függősége miatt nem jutott neki sok idő a földön. 1959. július 17-én hunyt el, miután visszafordíthatatlan károsodást okozott szervezetében az alkohol: hiába próbálta leküzdeni szenvedélyét, nem sikerült.

Billie HolidayForrás: Getty Images
Mickey MantleBillie HolidayRichard BurtonRyan Dunnalkoholhalálalkoholizmus