Ezek a sztárok soha nem fognak Oscart kapni, mert gyűlöli őket Hollywood: Edward Nortontól Harrison Fordig

Helena Bonham Carter Hollywood Johnny Depp Edward Norton Jake Gyllenhaal Harrison Ford Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz, hogy Oscar-díjat nyerjen valaki, nem elég a szívét-lelkét beleadnia egy filmbe, a legjobb tudása szerint eljátszania hitelesen, nagyot alakítania és az összes nézőt lenyűgöznie, ugyanis igazából csak a hollywoodi bíráknak kell tetszenie. Ezek a színészek hiába formálták meg fantasztikusan a karaktereket, eddig mindig lemaradtak az Oscarról, bizonyára véletlenül...

Johnny Depp

Johnny Depp Forrás: Kento Nara / Geisler-Fotopress / DPA

Johnny Depp már bebizonyította, hogy szinte bármit el tud játszani: a hősszerelmestől kezdve, az alkoholista kalózon át a gyilkos borbélyig bárki bőrébe bele tud bújni. Ennek ellenére még egyetlenegyszer sem kapott Oscar-díjat, és a számtalan nagyszerű filmje mellett csupán háromszor volt jelölve. Miért? Egyszerű: nem szereti őt Hollywood, és nincs egyedül.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal Forrás: AFP

Jake Gyllenhaal korunk egyik legtehetségesebb színésze, ám eddig még egyetlen Oscar-díjat sem nyert annak ellenére, hogy a Túl a barátságon című filmje hármat is elhozott. 2005 óta azonban teljesen kívül került az Akadémia látókörén, számukra olyan, mintha a színész és alakításai nem is léteznének. Pedig valljuk be, nála sokkal rosszabb színészeknek is odaítélték már a díjat.

Harrison Ford

Harrison Ford Forrás: AFP

Habár a színész rendkívül sok pénzt hoz filmjeivel, teljesítményét egyéb módon eddig még soha nem értékelték. Oscar-díjra egyetlene egyszer jelölték még 1986-ban, azóta egyszer sem. Pedig azóta rengeteg filmben alakított nagyot, és azt sem feledhetjük el, hogy ő volt Han Solo a Csillagok háborújában, és a Szárnyas fejvadász című kultikus filmnek is ő volt a főszereplője. Érthetetlen, hogy még nincs Oscar-díja.


Edward Norton

Edward Norton Forrás: AFP

Érthetetlen, de valamiért Eward Nortont sem szeretik annyira a hollywoodi ítészek. Elképesztően ütős filmekben játszott kicsit sem könnyű szerepeket, ezekért azonban mindössze egyetlen egy Golden Globe-díjat kapott, azt is 1997-ben még a Legbelsőbb félelemért. Pedig olyan karaktereket formált már meg lenyűgözően, amikkel sok Oscar-díjas kollégája nem tudna mit kezdeni, például az Amerikai história X-ben nyújtott alakítása, vagy a Harcosok klubjában megformált karaktere.

Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter Forrás: vogue.co.uk

Az biztos, hogy Helena Bonham Carter nem illeszkedik bele Hollywoodba, az azonban kétségtelen, hogy nagy tehetségű színésznő. Leghíresebb szerepei többek között Ophelia szerepe Franco Zeffirelli Hamletjében, Marla Singer szerepe a Harcosok klubja című filmben, Bellatrix Lestrange szerepe a Harry Potterben, valamint Kate Croy Oscar-díjra jelölt megformálása A galamb szárnyaiban. Mindezek ellenére még sosem kapott Oscar-díjat a színésznő, és ha tippelnünk kellene, nem is fog: az maga lenne a csoda!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.