Megvan II. Erzsébet beszéde arra az esetre, ha kirobbanna egy újabb világháború

Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga -
háború II. Erzsébet brit királynő beszéd világháború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedekkel ezelőtt elkészült az a beszéd, amit II. Erzsébetnek a III. világháború kirobbanásakor kellene elmondani. Szerencsére eddig erre nem került sor és reméljük, hogy nem is fog.

Kevesen tudják, de II. Erzsébetnek már évtizedek óta készen áll az a beszéde, amit az esetleges harmadik világháború kitörésekor mondania kell. Állítólag már a hidegháború idején, 1983-ban megírták neki a szöveget, amely legfeljebb egy kis módosítással bármikor bevethető.

A háború őrülete most újra elterjedt a világban és bátor országunknak fel kell készülnie arra, hogy túlélje ezt – még akkor is, ha nem túl jók az esélyeink" – idézi a királynő szavait a Mirror.

Reméljük, soha nem fog elhangozni II. Erzsébet brit királynő ominózus beszéde Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

II. Erzsébet beszédében felidézi gyermekkorát, azt a szörnyűséget, amit neki és testvérének át kellett élnie. Feleleveníti 1939-et, amikor a gyerekszobájukban ülve hallgatták a rádióból édesapjuk beszédét. Mint mondja, nem is sejtette, hogy egyszer neki is hasonlót kell mondania.

Ha a családok képesek együtt maradni, és támogatást, menedéket nyújtani azoknak, akik egyedül élnek és védtelenek, akkor nem törünk meg és az országunk túl fogja ezt élni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.