Tóth Gabi új dala, a Szív szív nagyon hasonlít a NOX egyik dalára

Tóth Gabi NOX zene Péter Szabó Szilvia hasonlóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak szerint a NOX együttes Forogj, világ! című dalára hasonlít Tóth Gabi új slágere, a Szív szív. Péter Szabó Szilvi és Tóth Gabi is elmonta a véleményét, vajon tényleg egy tőről fakad-e a két dal.

Tóth Gabi a múlt héten mutatta be új dalát, a Szív szív című számot, azonban sokaknak feltűnt, hogy a dallamok igencsak ismerősek. Többen gondolják úgy, hogy a NOX együttes egykori eurovíziós dala bujkál a háttérben, a Forogj, világ!. A Bors kiderítette, hogy Harmath Szabolcs zeneszerző működött közre a Szív szívnél, ő hangszerelte a NOX zenéjét is.

A lap megkérdezte Péter Szabó Szilvit, az egykori NOX énekesnőjét, ő is lát-e hasonlóságot a két dal között. "Úgy gondolom, a magyar népzene és az azzal kapcsolatos motívumok, mindenkié. Szerintem Gabi inkább balkáni hangzású zenét csinál" - nyilatkozta Szilvi, aki jónak találja Gabi dalát.

Tóth Gabi menedzsmentje szerint a magyar népzenei vagy autentikus zenei tartalmak rock- és popzenével keverését nem a NOX találta ki. "Akinek Gabi daláról a NOX jut eszébe, annak nagyon hiányos a zenei műveltsége" - nyilatkozta a menedzsment.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.