Dér Heni: „Inkább legyek megosztó, mint egyszerűen aranyos"

Forrás: Polyák Attila/Origo -
Dér Heni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy kerülőutakat járt be, amíg elérte a célját. Tizenöt év telt el a Megasztár óta, és Dér Heni – bár nem volt döntős – ma is az egyik legismertebb hazai énekesnő. Jelenleg több nagykoncertre készül, és végre arról is beszélt, hogy láthatjuk-e az idei X-Faktorban...

Említetted, mielőtt elkezdtük az interjút, hogy az egész családodat elkapta az influenza (vélhetőleg) utolsó nagy rohama. Énekesként, hogy lehet ezeket a betegségeket kikerülni?

Abban hiszek, hogy a szervezetnek egyedül kell felkészülnie minden ellen. Vitamin, gyümölcs, zöldség és edzés. Ha pedig mégis elkapnék valamit, akkor megpróbálom még csírájában gyógyszerekkel, gyulladáscsökkentőkkel elfojtani a betegséget.

Most ráadásul nem is engedheted meg magadnak, hogy lebetegedj, hiszen több nagyszabású koncerttel készülsz!

Igen! Régóta terveztem ilyen show-műsor jellegű nagykoncertet. A dalokat áthangszereltük, kaptak egyfajta medley formátumot. Tánckar lesz a színpadon. Olyasmihez tudnám hasonlítani, mint Beyonce, vagy Bruno Mars koncertjei. Nekem ezek mindig nagyon tetszettek, hiszen miközben minden lépés, minden mondat, minden akkord alaposan meg van tervezve, aközben is hiteles az egész.

Dér Heni Fotó: Polyák Attila/Origo

Minden koncert Budapesten lesz?

Nem! Első körben Szegeden, Gödöllőn és Sopronban. Ha ezek jól sikerülnek, és sokan leszünk, akkor ősszel folytatjuk.

Sokat változott az életed az elmúlt 15 évben?

Kösz, hogy kimondtad helyettem, hogy mikor is volt a Megasztár. (nevet). Számomra nagyon szép emlék, hogy eltelt 15 év a mi szériánk óta, és a döntősök mellett (Tóth Vera, Oláh Ibolya, Gáspár Laci – a szerk.), az én nevem az, ami még fennmaradt. Mindig úgy gondoltam, hogy egy célom van az életben, de ahhoz, hogy azt megvalósítsam kerülőutakat kellett bejárnom. Ez nem baj, mert így tudom igazán értékelni azt, ami most vagyok.

Mi volt cél?

Azt a stílust és azt a zenét akartam képviselni, ami igazán én vagyok, amit igazán szeretek. Ezt pedig rögtön a Megasztár után nem tudtam volna megvalósítani. De a tapasztalati út, ami alatt eljutottam ide, az is hasznos volt. Nem véletlenül töltöttem 9 évet a Sugarloaf együttesben.

Forrás: Polyák Attila/Origo

Mit adtak neked azok az évek?

Megtanultam kommunikálni a közönséggel, együtt élni a zenekarral a színpadon, megmozdulni a színpadon és megélni a sikert.

Aztán mégis eljött az a pont, amikor felálltál...

Igen, mert rájöttem, hogy nincs olyan, hogy egy zenére nincs igény. Ha te hiszel benne, akkor meg lesz a közönséged. Ha nem jön be, akkor sincs semmi baj. Szerintem ez volt a legjobb döntés, amit hozhattam, hiszen most végre önmagam vagyok. Én már nem foglalkozom senkinek a véleményével, és elengedtem az összes görcsöt.

És bejött?

Bejött!

Érdekes, hogy felhoztad a Megasztár döntősöket, hiszen a napokban Gáspár Lacival közös fotókat posztoltatok az Instagramon...

Vannak dolgok, amikről nem beszélhetek (nevet.)

Kire bíztam magam??? Ùgy bevarrt, mint senki!!! ‍♀️ ‍♀️ @gasparlaci #shooting #instafashion

Dér Heni (@heni_der_official) által megosztott bejegyzés,

De az internetezők már találgatnak, hogy te leszel az X-Faktor új mentora...

Ennek nagyon örülök! Látom a hozzászólásokat, és tudom, hogy megosztó vagyok, de ez nem baj. Inkább legyek megosztó, mint egyszerűen aranyos, véleménynélküli valaki. A rajongók zöme örömmel fogadta, hogy akár lehetnék én is az X-Faktor negyedik mentora, ettől pedig nagyon boldog vagyok. De el kell keserítenem mindenkit, mert nem én leszek a női mentor, bár szívesen elvállalnék egy ilyen felkérést.

A mai @blikkhu margòjàra... @byealexittvan @gasparlaci Na erre mit írnak holnap??:)) #shooting #lovemyjob #instadaily

Dér Heni (@heni_der_official) által megosztott bejegyzés,

Tartod még bárkivel a kapcsolatot a Megasztárból?

Lacival és Verával jóban vagyok még ma is. Sokszor összefutunk koncertek, vagy egyéb felkérések alkalmával. Vera különösen közel áll a szívemhez, hiszen mi már a Megasztár házban is szövetséget kötöttünk, egy szobában aludtunk. Mindketten vidékiek, és nagyon őszinték vagyunk.

Tudtad azt mondani a karriered kezdetén, hogy nem?

Nem. És sok olyan dologba, ami nem volt számomra előnyös belerántgathattak emiatt, és nyilván bele is rántottak. Tizenhét éves voltam, és bíztam mindenkiben, ezért pedig sokan kihasználtak. Ma már sokkal átgondoltabban élek, és simán visszautasítom azt, ami nem én vagyok.

150 ezer Instagram követőed van. Nyugodtan emlegethetünk influencerként. Üzleti megkeresésre is képes vagy nemet mondani?

Ha az ütközik az értékrendemmel, simán. Ha bármilyen felkérést kapok, akkor fontos, hogy azzal a termékkel tudjak azonosulni. És őszinte akarok maradni.

Fotó: Polyák Attila/Origo

Van olyan társadalmi ügy, ami számodra fontos, ami mellett kiállsz?

Van, és az a politológus diplomámhoz kötődik.

Hány diplomád van?

Közgazdász, politológus és operaénekes. Ezt, vagyis az operaénekesit nyilván a munkám és a tanítás során használom. Egy éve ugyanis indítottam egy saját iskolát, ahol félprofi tehetségeknek szeretném megadni, több tanár segítségével, mindazt a tudást, amelyek elsajátításával profi előadókká válhatnak. Én inkább már motivációs trénerként veszek részt az oktatásban, hiszen a saját példámból tudom, hogy mennyire fontos, hogy önmagunk legyünk, a karrierünkben is. Azt kell kiemelni, amitől mások vagyunk, mint a többiek.

Visszatérve a társadalmi ügyre...

Igen! Szóval, amikor megszereztem a politológus diplomámat, akkor sokat gondolkodtam, hogy hogyan tudnám ezt hasznosítani a hétköznapokban. Mindig volt bennem egy picike lelkiismeret furdalás amiatt, hogy ott hagytam a Vajdaságot. Késztetést érzek arra, hogy segítsek az otthonomnak, mert én sem élek ott, én az anyaországomban kaptam meg a szerencsét. A legnagyobb vajdasági magyar párt ifjúsági szervezetének tagjaként igyekszem összekötni szegény, határon túli családokat és magyar alapítványokat. Ha úgy tetszik ez egyfajta diplomata szerepkör.

Fotó: Polyák Attila/Origo

Például vajdasági magyar gyerekek táboroztatása Magyarországon?

Vajdasági, Felvidéki, Erdélyi... Táboroztatás, gyógykezelések, amire szükség van és, amiben az alapítványok segíteni tudnak. Összekötöm a két hazámat.

A szüleid még a Vajdaságban laknak?

Igen. Ők soha nem fognak elköltözni, főleg apukám ragaszkodik nagyon az otthonunkhoz. Anya sokkal inkább kozmopolita. Egyébként már a húgom is Szegeden él a párjával.

Mennyire vagy romantikus alkat?

Akaratomon kívül építettem fel egy vagány, fiús lány képet. Így mindig azt mondtam, hogy nem vagyok romantikus, de közben azért titkon persze, hogy az vagyok. Felépítettem egy bástyát magam köré, hogy ne legyek sebezhető. Ma már tudom, hogy mi nők attól vagyunk erősek, ha vállaljuk az érzéseinket.

Szabi, a pék: "Én a kemence mellett, sapkában érzem jól magam" http://www.life.hu/sztarok/20180405-szabi-a-pek-nalunk-nem-kerul-a-kukaba-kenyer.htmlA VIASAT3-on futó Ide süss! széria egyik zsűritagja az a Szabadfi Szabolcs lett, aki a legjobb hazai pizzakészítő, és kreációival még a leghíresebb olasz pizzakészítőjét, Graziano Bertuzzót is levette a lábáról. Pékségeiben mindig valami újdonságon töri a fejét, napi 12-14 órát tölt munkával, de hiába az újabb és újabb szakmai siker és elismerés, vasárnaponként még mindig kijár a piacra árulni. Hogy miért? Olvassátok el! TV + SztárokOrigoAkkor és most: 20 éve mutatták be a Bűbájos boszorkákathttp://www.life.hu/sztarok/20180112--20-eve-mutattak-be-a-bubajos-boszorkakat.htmlKereken 20 éve annak, hogy 1998-ban bemutatták a Bűbájos boszorkák sorozatot. 178 részt és nyolc évadot élt meg a „családbarát” varázslótörténet. Nézzük, mi történt a szereplőkkel az elmúlt 20 évben! TV + Sztárok--Megyeri Csilla: „Mindent feladtam a régi életemből, nagyot kockáztattam"http://www.life.hu/sztarok/20180313-mindent-feladott-megyeri-csilla.htmlKözel három hónapja annak, hogy befejeződött az Ázsia Expressz. Bár Megyeri Csilla és párja, Molnár Zsolt nem nyerték meg a TV2 műsorát, úgy döntöttek, hogy fenekestül felforgatják eddigi életüket, és tizenkilencre húznak lapot. Csilla nem tagadja, hogy ez egy feszültségekkel teli időszak az életükben, de ettől függetlenül nem látja borúsan a jövőt. TV + SztárokOrigoDér Heni: „Inkább legyek megosztó, mint egyszerűen aranyos"http://www.life.hu/sztarok/20180412-der-heni-inkabb-legyek-megoszto-mint-aranyos.htmlNagy kerülőutakat járt be, amíg elérte a célját. Tizenöt év telt el a Megasztár óta, és Dér Heni – bár nem volt döntős – ma is az egyik legismertebb hazai énekesnő. Jelenleg négy nagykoncertre készül, és végre arról is beszélt, hogy láthatjuk-e az idei X-Faktorban...TV + SztárokMajkát sokkolta Liptai Claudia történetehttp://www.life.hu/sztarok/20171225-majka-ledobbent-liptai-sztorijatol.htmlNem minden gyermek tudja még, hogy mi a különbség az "ózdi" és az "ósdi" között. Liptai Claudia sztorijából legalább is ez derült ki, és a stúdióban szinte mindenki nagyot nevetett. TV + SztárokOrigoDér Heni: „Inkább legyek megosztó, mint egyszerűen aranyos"http://www.life.hu/sztarok/20180412-der-heni-inkabb-legyek-megoszto-mint-aranyos.htmlNagy kerülőutakat járt be, amíg elérte a célját. Tizenöt év telt el a Megasztár óta, és Dér Heni – bár nem volt döntős – ma is az egyik legismertebb hazai énekesnő. Jelenleg négy nagykoncertre készül, és végre arról is beszélt, hogy láthatjuk-e az idei X-Faktorban...TV + Sztárok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.