Svéd halkülönlegességet kóstoltak Balázsék, öklendezni kezdtek a stúdióban a szagtól: videó

balázsék Surströmming Vadon Jani hal büdös étel Rákóczi Feri Svédország Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élő adásban kóstolták meg a svéd halkülönlegességet, a surströmminget Balázsék. A több hónapig rohasztott, erős illatot árasztó étel szaga annyira betöltötte a stúdiót, hogy a műsorvezetők öklendezni kezdtek. Rákóczi Feri pedig az ebből készült halkoktélt is megkóstolta. Valószínűleg többször nem fogja.

A világ legbüdösebb konzervének tartott Surströmminget kóstolták meg a Balázsék című rádióműsorban pénteken. A három műsorvezetőt, Sebestyén Balázst, Rákóczi Ferit és Vadon Janit olyannyira megdöbbentette az iszonyatos szag, hogy élő adásban öklendezni kezdtek a stúdióban.

De mi is az a surströmming? Röviden egy halétel, de mielőtt még konzervbe tennék az apró tengeri élőlényeket, még pár hónapig fahordóban rohasztják őket. A szag erőssége attól is függ, mennyi ideig történik a rohasztás, Balázsék pár hónappal ezelőtt már kóstoltak egy enyhébb verziót, most azonban egyik hallgatójuktól kaptak egy erősebbet.

Vadon Jani nyitotta ki a kis csomagot, de úgy, hogy zacskóba tette, nehogy túl nagy legyen a szagsokk. Mégis öklendezni kezdtek, amikor megérezték. "Pedig még ki sem nyitottam, csak egy 3 milliméteres rés van rajta" - mondta Vadjon Jani, aki nem sokkal később egy surströmming koktélt is készített Rákóczi Ferinek. Ő pedig meg is kóstolta, majd a kukába köpte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.