Kifogást emeltek a Body kiállítás szervezői ellen hullagyalázás miatt

Forrás: JVS Group -
emberi test rendőrség kiállítás Body kiállítás hullagyalázás feljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valaki hullagyalázás maitt emelt kifogást a Body kiállítás szervezői ellen, mert a plakátok szerinte sértik az emberi test méltóságát. A szervezők is reagáltak az ügyben. 

"Múlt héten érkezett a panasz a Magyar Reklámszövetséghez a kültéri posztereink miatt. Az illető azzal érvelt, hogy a metrón minden egyes nap szembesülnie kell plakátjainkkal, amelyek szerinte az emberi test méltóságát döngölik a földbe" - mondta a Blikknek Oláh Zsuzsanna, a kiállítás kommunikációjáért felelős Felhang PR és Produkciós Iroda vezetője. A kiállítás szervezőit ugyanis valaki feljelentette azért, mert szerinte a plakátok sértik az emberi test méltóságát.

A kiállítás a tudomány érdekeit szolgálja Forrás: JVS Group

Az iroda vezetője azt is elmondta, hogy szívesen vitatkoznának az illetővel, aki valószínű, hogy a katolikus temetkezési szokások miatt tartja hullagyalázónak a plakátokat. "Korábban olyan vád is érte a Bodyt, hogy a kiállított, modern eljárással mumifikált testek tulajdonosai nem járultak hozzá , hogy haláluk után közszemlére tegyék maradványaikat . Ezek az emberek azonban még életükben lemondtak testükről a tudomány érdekében" - mondta Oláh Zsuzsanna.

A Magyar Reklámszövetségnél megerősítették a feljelentés tényét, egyelőre a bepanaszolt féltől várnak válaszokat, csak azután dől el, hogy indítanak-e vizsgálatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.