Túl gyorsan nőtt Mága Zoltán Facebook-tábora, vizsgálódik a GVH

Forrás: Pályi Zsófia - Origo -
GVH vizsgálat Facebook Mága Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl gyorsan nőtt meg Mága Zoltán Facebook-oldalának követőtábora, így vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal. Mint mondták: ez még nem jelenti azt, hogy a hegedűművész vagy az oldal üzemeltetője biztosan jogsértést követett el.

Tavaly Mága Zoltán hegedűművészé lett a második legnépszerűbb Facebook-oldal hazánkban. A 444 szerint a művész 260 ezer bangladesi, 180 ezer indiai és 120 ezer pakisztáni lájkolóval gazdagodott, azaz pont azokból a távoli országokból jött szokatlanul sok kedvelés, ahol rengeteg kamuprofilt kínálnak a lájkvásárlóknak. Éppen ezért vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal.

A portál megkereste a GVH-t is, akik a következőt nyilatkozták:

"A Gazdasági Versenyhivatal a folyamatban lévő versenyfelügyeleti eljárásában azt vizsgálja, hogy a Mága Zoltán előadóművész Facebook oldalán hirtelen jelentős mértékben (több százezerrel) megnőtt like-ok száma arra a körülményre vezethető-e vissza, hogy a Mága Zoltán előadói tevékenységét szervező, népszerűsítő eljárás alá vont vállalkozások valódi kedvelések, valódi fogyasztói tetszésnyilvánítás nélkül, ellenszolgáltatás fejében jutottak-e ezen új kedvelésekhez és követésekhez."

A GVH vizsgálódik Mága Zoltán Facebook-oldala kapcsán Forrás: Pályi Zsófia - Origo

Ugyanakkor leszögezték azt is, hogy "a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az eljárás alá vont vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul".

Arról, hogy jelenleg hol tart a nyomozás, nem lehet többet tudni, folyamatban lévő eljárásról nem adhat tájékoztatást a hivatal.

Rippel Feri reagált Tóth Vera Facebook-bejegyzésérehttp://www.life.hu/sztarok/20180511-rippel-feri-reagalt-toth-vera-facebookbejegyzesere.htmlNem eresztette bő lére a magyarázkodást Rippel Feri azzal kapcsolatban, hogy az Inspiráló Nők díjátadó gáláján felajánlotta Tóth Verának és Király Lindának, hogy lefogyasztja őket. A két énekesnő megalázva érezte magát. TV + SztárokOrigoRippel Feri felajánlotta, hogy lefogyasztja Tóth Verát és Király Lindáthttp://www.life.hu/sztarok/20180511-rippel-feri-felajanlotta-hogy-lefogyasztja-toth-verat-es-kiraly-lindat.htmlAz Inspiráló Nők díjátadó gáláján Rippel Feri felajánlotta Tóth Verának és Király Lindának, hogy 300 ezer plusz áfáért segít nekik lefogyni - mindezt Facebook-bejegyzésében osztotta meg követőivel Tóth Vera. TV + SztárokOrigoHarry herceg tanulhat Vilmos eksüvő előtti nagy hibájából: ezt rontotta el a herceghttp://www.life.hu/sztarok/20180511-harry-herceg-tanulhat-vilmos-eksuvo-elotti-nagy-hibajabol-ezt-rontotta-el-a-herceg.htmlVilmos herceg hatalmas hibát követett el a saját esküvője előtt, reméljük Harry herceg tanul ebből a baklövésből, és nem követi el ő is. TV + Sztárok--Yvonne Dederick még mindig nem dolgozta fel anyja haláláthttp://www.life.hu/sztarok/20180511-yvonne-dederick-meg-mindig-nem-dolgozta-fel-anyja-halalat.htmlNem volt egyszerű a csúcsra kerülni Yvonne Dedericknek, a Feleségek luxuskivitelben szereplőjének. Művész édesanyja példájából okulva az üzleti világban próbált szerencsét, az ő korai halálát azonban még mindig nem dolgozta fel. TV + Sztárok--Már Londonban van Meghan Markle édesanyjahttp://www.life.hu/sztarok/20180511-mar-londonban-van-meghan-markle-edesanyja-eskuvo.htmlA hírek szerint megérkezett Nagy-Britanniába Meghan Markle édesanyja, hogy még az esküvő előtt találkozzon II. Erzsébet királynővel. TV + Sztárok--Árpa Attila honosította meg a valóságshow-kat itthon, a mai napig rühelli őkethttp://www.life.hu/sztarok/20180511-arpa-attila-honositotta-meg-a-valosagshowkat-itthon-a-mai-napig-ruhelli-oket.htmlA valóság- és kibeszélőshow magyarországi meghonosítójának tartják Árpa Attilát, ő aztonban őszintén vallott a műsortípusokhoz fűződő viszonyáról. Azt mondja: a mai napig szégyelli ezeket. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.