Nem kell kártérítést fizetnie David Copperfieldnek a mutatványa közben megsérült nézőnek

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dimitrios Kambouris -
David Copperfield kártérítés mutatvány sérülés néző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felmentette kedden egy Las Vegas-i bíróság a kártérítési kötelezettség alól David Copperfieldet, akit egy brit turista perelt be, mert az illuzionista mutatványának önkéntes szereplőjeként sérüléseket szenvedett.

Az 57 éves Gavin Cox még 2013-ban indított polgári pert a világhírű mágus ellen, amelyben gondatlansággal vádolta és kártérítést követelt. A brit férfi azt állította, hogy 2013 novemberében részt vett az MGM Grand Hotelben Copperfield egy híres trükkjében, amelyben 13 önként jelentkezőt tüntetett el a színpadról, hogy a végén a terem egy másik részéből kerüljenek elő. Ám Cox a műsorszám közben a színfalak mögött elesett, válla és feje megsérült, orvosi kezelése pedig mintegy 400 ezer dollárba került.

David Copperfield mutatványa közben sérült meg egy néző, aki beperelte a mágust Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dimitrios Kambouris

A per miatt Copperfieldnek le kellett lepleznie, hogyan csinálta a trükköt: a ketrecbe zárt és letakart közreműködőket segítői terelték ki a sötétben függönyök takarásában, szűk átjárókon át a hotel konyhájába, majd onnan a műsor fináléjában a színházterembe.

Copperfield védekezésében előadta, hogy a trükkben az évek során 55 ezer önkéntes vett rész, de senkit sem ért baleset. Cox azt állította, hogy a színfalak mögötti építkezési hulladékban botlott meg. Az illuzionista viszont azt vallotta, hogy az előadás előtt maga is végigjárta az útvonalat és az akadálymentes volt.

A bíróság végül úgy ítélte meg, hogy megállapítható ugyan Copperfield gondatlansága, de nem tartozik anyagi kártérítéssel a brit férfi sérülései miatt.

Copperfield a perben elmondta, hogy 2015 óta már nem szerepel a műsorán a Lucky 13 elnevezésű szabadulós attrakció.

Kate Hudson edzés közben fotózta le terhes pocakjáthttp://www.life.hu/sztarok/20180530-kate-hudson-edzes-kozben-fotozta-le-terhes-pocakjat.htmlHarmadik gyermekét várja Kate Hudson színésznő, aki követőinek megmutatta, mekkora már a pocakja. TV + Sztárok--Korda Györgynek és Balázs Klárinak nehéz nyara lesz, rengeteg a fellépésükhttp://www.life.hu/sztarok/20180530-korda-gyorgynek-es-balazs-klarinak-nehez-nyara-lesz-rengeteg-a-fellepesuk.htmlNem pihenhet a nyáron Korda György és Balázs Klári, végig koncerteznek majd. Azt mondják, a közönség szeretete ad erőt nekik, van, hogy napi három fellépésük is van. TV + Sztárok--Tóth Andi nagyon szexi legújabb bikinis fotójánhttp://www.life.hu/sztarok/20180530-toth-andi-nagyon-szexi-legujabb-bikinis-fotojan.htmlAz már nem titok, hogy Tóth Andi és Szabó Ádám egy párt alkotnak, most pedig úgy tűnik, hogy wellneszezni indultak a szerelmesek. Tóth Andi nagyon szexi fotót posztolt. TV + SztárokOrigoPresser Gábor csalódásairól vallotthttp://www.life.hu/sztarok/20180530-presser-gabor-csalodasairol-vallott.htmlPresser Gábor visszatekintett az elmúlt éveire, a jó élmények mellett a csalódásokra is: sok fájdalmat élt át. TV + Sztárok--Kiderült, mi történik Meghan Markle és Harry herceg esküvői ajándékaivalhttp://www.life.hu/sztarok/20180530-kiderult-mi-tortenik-meghan-markle-es-harry-herceg-eskuvoi-ajandekaival.htmlHiába küldtek ajándékokat a világ minden tájáról Meghan Markle-nek és Harry hercegnek, a pár nem fogja azokat megtartani.TV + Sztárok--Kirsty Bertarelli popénekesnőt senki nem ismeri, pedig gazdagabb, mint a királynőhttp://www.life.hu/sztarok/20180530-kirsty-bertarelli-popenekesnot-senki-nem-ismeri-pedig-gazdagabb-mint-a-kiralyno.htmlA legtöbben soha, még csak nem is hallottak erről a brit énekesnőről, pedig lehetetlenül gazdag: lekörözte a királynőt, a Harry Potter íróját, és Adelet is... Vajon mi Kirsty Bertarelli titka? Nem olyan nehéz kitalálni. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.