Így óvja Peller Anna és Lukács Miki a kutyáját a szívférgességtől

Forrás: Red Lemon Media -
kutya állat szívféreg Peller Anna állattartás Lukács Miki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet. Mikikéék így nem csak a kedvenceikkel közös programokra, hanem a szívférgesség megelőzésére is nagy hangsúlyt fektetnek.

„Hat éve került hozzánk cane corso kutyusunk, Duce, mert a másik kutyánkból, Roziból eltűnt mindenféle területvédő ösztön" – meséli a népes állatsereg kapcsán Lukács Miki. „Igazi családtagként tekintünk rájuk, néhány éve Kőbányán még 48 négyzetméteren éltünk együtt két kutyával és két macskával."

2013-ban aztán újabb taggal bővült kis családjuk. Lányuk, Annabella már pilisvörösvári házukba érkezett. „Nem csak nyitottabb lesz az állatok között felnövő kisgyerek, az immunrendszere is sokkal erősebb, ezt kutatások is bizonyítják" – folytatja Mikike. „Imádják az óriási plüssfigurákat, és ezek, ha történetesen még mozognak, reagálnak is, az külön öröm" – teszi hozzá nevetve.

Lukács Miki és kutyái Forrás: Red Lemon Media

A műsorvezető azt is elárulta, gyakran indulnak közös erdei túrára Roziékkal. „Imádják a nagy kirándulásokat a Pilisben, ami egy remek hely, Duce előszeretettel veti magát séta közben a patakba, máskor tóba vagy folyóba egy-egy úszó bot után."

Mikikéék tudják, a szúnyogszezonban kiemelten fontos az elővigyázatosság a vízpartokon, akár egyetlen csípéssel elkaphatja a kutya a szívférgességet. A mikroszkópikus méretű lárva akár 35 centiméteresre is megnőhet a kutya ereiben vándorolva, gyakran az állat elpusztulását okozva. A kezelés hosszadalmas és költséges, ám a szívférgesség a szúnyogok távoltartásával és havi egy féreghajtással megelőzhető. Évente egyszer pedig ajánlott a szűrés: ha mégis megtörténik a baj, így talán még idejében felismerjük a betegséget.

„A hétvégén részt vettünk közösen egy kutyás pikniken, ahol appot is kipróbáltuk. Az izgalmas játék keretében, egy „kincskereső túra" egy-egy állomásán kis videókat nézhettünk meg, amelyekben Dr. Baji Balázs olimpikon és állatorvos a szívférgesség megelőzéséről és a védekezésről mond el fontos tudnivalókat" – tette hozzá Lukács Miki.

A Facebookon üzenget egymásnak Majka és Jollyhttp://www.life.hu/sztarok/20180606-a-facebookon-uzenget-egymasnak-majka-es-jolly-botrany.htmlKommentháború alakult ki a Facebookon Majka és Jolly között. A vitát a VOLT Fesztivál idei himnusza váltotta ki. TV + SztárokOrigoNövényi Norbert megszólalt az ítéletről: nem tartja igazságosnakhttp://www.life.hu/sztarok/20180606-novenyi-norbert-megszolalt-az-iteletrol-nem-tartja-igazsagosnak.htmlA Fővárosi Törvényszék 3 év négy hónap börtönbüntetésre ítélték adócsalás és magánokirat-hamisítás vádjával. Az ítélet nem jogerős, az olimpikon fellebbezik. TV + Sztárok--Ők lesznek idén a Balatoni Nyár műsorvezetőihttp://www.life.hu/sztarok/20180606-ok-lesznek-iden-a-balatoni-nyar-musorvezetoi-szabo-erika.htmlJúnius 18-tól indul a Balatoni Nyár, a Duna Televízió népszerű magazinműsora. Immár az is kiderült, kik lesznek idén a műsorvezetők. TV + SztárokOrigoNéhány kommentelő szerint Majoros Hajni ismét babát várhttp://www.life.hu/sztarok/20180606-nehany-kommentelo-szerint-majoros-hajni-ismet-babat-var.htmlMajoros Hajni és Majka törökországi nyaralásukról töltöttek fel fotót, az egyik kép pedig beindította a rajongók találgatását: úgy gondolják, Dundika terhes. TV + SztárokOrigoJordán Tamás újra szerelmeshttp://www.life.hu/sztarok/20180606-jordan-tamas-ujra-szerelmes-szinesz.htmlÚj párja van a 75 esztendős Jordán Tamásnak. A színészre egy negyvenes hölgy személyében talált rá a boldogság. TV + Sztárok--Pataki Ági volt modell nyilatkozott a #metoo-mozgalomrólhttp://www.life.hu/sztarok/20180606-pataki-agi-volt-modell-nyilatkozott-a-metoo-mozgalomrol.htmlA férfi modellek éppúgy nincsenek biztonságban, mint a nők, de ők is éppúgy hallgatnak, mert féltik a munkájukat. Az In Style magyar kiadása 19 oldalas összeállításában megszólalnak tapasztalataikról azok, akiknek a testük a munkaeszközük, vagyis am is aktív, és egykori modellek. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.