Farkas Franciska színésznő nem biztos, hogy akar gyereket szülni egy pusztuló golygóra

Fotó: Valami Hektor -
színésznő családalapítás sztereotípia Farkas Franciska család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Farkas Franciska, roma származású színésznő, korábban modellkedett, most pedig a vidéket is járja, hogy gyerekeknek tartson rendhagyó órákat. Elárulta, hogyan érez a családalapítással kapcsolatban és azt is, mit mond a gyerkeknek a sztereotípiákról.

Franciska édesanyja első generációs roma értelmiségi, roma telepen nőtt fel, ám hamar belátta, hogy a tanulás az egyetlen út a kitöréshez. A színésznő éppen ezért nagyon felnéz az anyukájára és az ő példáját követte.

A fiatal sztár küzd a sztereotípiák ellen, rendszeresen jár vidékre érzékenyítő órákat tartani gyerekeknek. Amikor a Best magazinban arról kérdezték, mit tanít nekik, így válaszolt:

"Azt, hogy ne félj, ne legyél előítéletes, és ne hagyd, hogy mások mondják meg, ki vagy."

Farkas Franciska szeretne Fáni mama lenni Fotó: Valami Hektor

Majd arról is kérdezték, ő maga szeretne-e gyereket. "Ha ezt kérdezik, mindig elbizonytalanodom. Mit kellene felelnem? Motiváljam a többieket a családalapításra vagy ábrándítsam ki? Nem tudom. Ez egy olyan kérdés, amire nem tudok válaszolni. Egyrészt nincs még meg ehhez a megfelelő partnerem, másrészt pedig egy pusztuló bolgyóra nem biztos, hogy szeretnék gyereket szülni" - mondta a lapnak Farkas Franciska. De ugyanakkor azt is leszögezte, hogy bár megrémiszti, ahogyan kihasználjuk bolygónkat, mégis szeretne majd boldog szupernagyi lenni. Szeretné majd pitével várni gyermekeit és unokáit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.