Évtizedek óta nem látta senki a királyi családról készült intim dokumentumfilmet: a királynő betiltotta

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ben A. Pruchnie -
dokumentumfilm tiltás II. Erzsébet brit királynő királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedekkel ezelőtt készült egy intim dokumentumfilm a királyi családról, amit azóta nem láthatott senki. A királynő ugyanis betiltotta: ezért. 

A BBC egyik nagy producere, Richard Cawston másfél éven keresztül követte a királyi család minden mozdulatát, ezekből a felvételekből készült el a valaha volt legintimebb dokumentumfilm az előkelőségek életéről. Bemutatott mindent, amit csak a bennfentesek láthattak a királyi családból, azt, ahogyan a hétköznapi életüket élik.

A királyi családról készült dokumentumfilmet betiltotta a királynő Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ben A. Pruchnie

A készítők féltek is megmutatni a királynőnek a két órás végeredményt. „Mindannyian idegesek voltunk, fogalmunk sem volt arról, mit fog szólni hozzá" – árulta el Michael Bradsell, az alkotók egyike. Végül a királynő csak a film hosszával kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, és habár egyszer levetítették, többször nem adott a dokumentumfilm sugárzására engedélyt. Az 1960-as években láthatták az emberek, azóta azonban senki. A szakértők szerint valószínűleg azért tiltották meg a további bemutatást, mert ez megnyitná a kaput a bulvárnak. „Rájöttek arra, ha túl gyakran csinálnak ilyesmit, az olcsóvá teszi őket, és megszűnik az őket körülvevő varázslat" – véli Robert Lacey, a Netflix történelmi tanácsadója.

Curtis anyagilag beleroppanhat a szétválásbahttp://www.life.hu/sztarok/20180825-curtis-anyagilag-beleroppanhat-a-szetvalasba-majka.htmlSokat bukhat Curtis azzal, nogy Majka kitette őt a közös zenei formációjukból. Majka biztos lábakon áll a tévézésnek köszönhetően, Curtis azonban sok pénzt veszíthet.TV + SztárokOrigoKiderült, ki Jennifer Aniston új pasijahttp://www.life.hu/sztarok/20180825-kiderult-ki-jennifer-aniston-uj-pasija-leyon-azubuike.htmlA 49 éves színésznő az edzőjével jött össze. Úgy látszik, a fiatal férfi nem csak Aniston testét, hanem a lelkét is ápolgatja.TV + Sztárok--Nádai Anikó rendezte problémáit gyermeke apjávalhttp://www.life.hu/sztarok/20180824-nadai-aniko-rendezte-problemait-kisfia-apjaval.htmlNádai Anikó elárulta, sikerült rendezni korábbi problémáikat a gyermeke apjával. Ahogyan ő fogalmaz, kapcsolatuk talán soha nem volt ennyire jó, mint most. TV + SztárokOrigoRipli Zsuzsi lenge fehér ingben szexizik: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180824-ripli-zsuzsi-lenge-feher-ingben-szexizik.htmlSzexi fotót osztott meg magáról A mi kis falunk sztárja, Ripli Zsuzsi. TV + SztárokOrigoPuzsér Róbert keményen beszólt Majkának: "nemtelen, aljas módon megszégyenítette és meghurcolta Curtist"http://www.life.hu/sztarok/20180824-puzser-robert-kemenyen-beszolt-majkanak.htmlPuzsér Róbert sem maradt ki a véleménycunamiból, amiért Majka a szegedi SZIN-en árulta el: véget ért szakmai kapcsolata Curtisszel, mert a fiatal rapper nem tudja abahagyni kokain használatát. TV + SztárokOrigoHódi Pamelát aranyos ajándékkal lepte meg párjahttp://www.life.hu/sztarok/20180824-hodi-pamelat-aranyos-ajandekkal-lepte-meg-parja.htmlIgazán kedves és figyelmes ajádnékkal lepte meg párja Hódi Pamelát: így fejezte ki teljes támogatását. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.