13 év után előkerült Judy Garland legendás cipője

Forrás: AFP/Ho -
Judy Garland Óz, a csodák csodája lopás múzeum cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, előkerült Judy Garland cipője, amelyet az Óz, a csodák csodája című filmben viselt.

Már-már legendássá vált Judy Garland piros színű, flitteres cipője, amelyet az Óz, a csodák csodája című filmben viselt. A lábbelit egy minnesotai múzeumban őrizték, ám 2005-ben nyoma veszett: egy látogató ellopta a vitrinből. A nyomozás azóta tartott, a hatóságok pedig több száz millió forintnyi összeget is felajánlottak a nyomravezetőnek.

A DailyMail azt írja, a cipőt mostanra sikerült megtalálni. Az eredetiségvizsgálat bizonyította, valóban az eredeti darabról van szó. Több gyanúsított is van az ügyben, egyelőre még senkit nem tartóztattak le.

This handout photograph obtained September 4, 2018 courtesy of the Federal Bureau of Investigation (FBI) shows Dawn Wallace, a conservator for the Smithsonian Institution's National Museum of American History at the Smithsonian's Conservation Lab in Washington, DC, analyzing one of the recovered ruby slippers worn by Judy Garland in the 1939 film "The Wizard of Oz." They are the world's most recognizable shoes, but have somehow evaded detection for 13 years, since being stolen from a Minnesota museum. But on Tuesday, September 4, 2018, the ruby-red slippers worn by Dorothy in "The Wizard of Oz", one of four pairs remaining from the film, came home again. US authorities announced they have recovered the famous sequined shoes -- one of four pairs worn by Judy Garland in the 1939 American classic film. The shoes were snatched in the dead of night in 2005 from a shattered glass case at the Judy Garland Museum in the late actress's birthplace of Grand Rapids, Minnesota. A $1 million reward had been offered for their return. But the culprit and the fate of the shoes remained a mystery. / AFP PHOTO / SMITHSONIAN INSTITUTION AND FBI / HO / == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: "AFP PHOTO / FBI / SMITHSONIAN INSTITUTION" / NO MARKETING / NO ADVERTISING CAMPAIGNS / DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == Forrás: AFP/Ho
Úgy tűnik, hogy Dubajban folytatja a labdarúgást Dzsudzsák Balázshttp://www.life.hu/sztarok/20180906-ugy-tunik-hogy-dubajban-folytatja-a-labdarugast-dzsudzsak-balazs.htmlNéhány nappal ezelőtt még az a hír járta, hogy a Videotonhoz igazol Dzsudzsák Balázs, ám most úgy tűnik, hogy mégsem. Dubajban folytathatja pályafutását. TV + Sztárok--Ezért kell mindig emelt fővel járnia Meghan Markle-nekhttp://www.life.hu/sztarok/20180906-ezert-kell-mindig-felemelt-fovel-jarnia-meghan-marklenek.htmlKiderült, miért jár mindig emelt fővel Meghan Markle, Katalin hercegné és a királyi család többi tagja. TV + Sztárok--Az olasz influenszer, Chiara Ferragni esküvője nagyobb érdeklődést váltott ki, mint Harryékéhttp://www.life.hu/sztarok/20180906-az-olasz-influenszer-chiara-ferragni-eskuvoje-nagyobb-erdeklodest-valtott-ki-mint-harryeke.htmlKétségtelen, hogy Harry és Meghan esküvője lázban tartotta az embereket, de úgy tűnik, hogy még náluk is nagyobb érdeklődést váltott ki az olasz influenszer és rapper házassága! TV + SztárokOrigoVasvári Vivi abortuszáról vallott a Nyerő párosbanhttp://www.life.hu/sztarok/20180906-vasvari-vivi-abortuszarol-vallott-a-nyero-parosban.htmlVasvári Vivi könnyek között vallott arról, mennyi fájdalmon ment kerszetül, mire boldog lett: 18 évesen egy abortusza is volt. TV + SztárokOrigoWeisz Fanni megmutatta azokat a papírokat, amelyek bizonyítják, nincs tartozásahttp://www.life.hu/sztarok/20180906-weisz-fanni-megmutatta-azokat-a-papirokat-amelyek-bizonyitjak-nincs-tartozasa.htmlWeisz Fanni papírokkal igazolta, hogy nem adócsaló és tartozása sincs az adóhivatal felé. TV + SztárokOrigoBejelentést tettek a hatóságnál az RTL Klub új műsora, a Szenzációs négyes miatthttp://www.life.hu/sztarok/20180906-bejelentest-tettek-a-hatosagnal-az-rtl-klub-uj-musora-a-szenzacios-negyes-miatt.htmlA Szenzációs négyes nem csak nem nyerte el a nézők tetszését, hanem egyenesen károsnak ítélte azt a Fiatal Családok Klubja: bejelentést tettek az NMHH-nál.TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.