Elhunyt Kulcsár Győző olimpiai bajnok párbajtőröző

Forrás: MTI/UPI-OL/- -
halál gyász edző párbajtőröző sportoló Kulcsár Győző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző – tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottság az MTI-t.

Kulcsár Győző az 1964-es, az 1968-as és az 1972-es ötkarikás játékokon csapatban szerzett aranyérmet, Mexikóvárosban egyéniben is diadalmaskodott. Az 1972-es müncheni játékokon és négy évvel később Montrealban egyéniben bronzérmet nyert. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, többszörös országos bajnok.

Sportolói pályafutását követően, 1979-ben már főtitkárként irányította a Magyar Vívó Szövetséget, majd hat éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozott. 1985-től mesteredző. Tanítványai közül Nagy Tímea és Szász Emese is olimpiai bajnok lett.

Kulcsár Győző 1968-ban a dobogó tetején Forrás: MTI/UPI-OL/-

2004-ben a Nemzet Sportolójává választották. 2010 októberében megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést. 2012-ben Prima Primissima Díjat kapott. 2016-ban Magyar Érdemrend Középkeresztje, a csillaggal kitüntetést vehetett át. 2016-ban Pro Urbe Budapest díjat kapott. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és a MOB életműdíját 2017-ben kapta meg.

Judy megmutatta kislányának, Majának az autóbalesete előtt készült, fiatalkori képéthttp://www.life.hu/sztarok/20180920-judy-megmutatta-kislanyanak-majanak-az-autobalesete-elott-keszult-fiatalkori-kepet.htmlJudynak egy autóbaleset következtében roncsolódott az arca. Kislánya, a 7 éves Maja nemrég szembesült azzal, hogy édesanyja fiatalkorában máshogy nézett ki. TV + SztárokOrigoNyerő páros: Vasvári Vivi olimpikon futó volt, ehhez képest legyőzte Dórihttp://www.life.hu/sztarok/20180920-nyero-paros-vasvari-vivi-olimpikon-futo-volt-de-legyozte-dori.htmlVivit nem érintette jól, hogy Dóri teljesített a legjobban a zombi apokalipszis játékon, viselkedésével pedig megbántotta Dórit. TV + SztárokOrigoVujity Tvrtko a világ legerősebb paprikájába kóstolt bele élő adásban: el kellett köszönni a nézőktőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180919-vujity-tvrtko-a-vilag-legerosebb-paprikajaba-kostolt-bele-elo-adasban.htmlVujity Tvrtko hihetetlenül erős papríkát ízlelt meg élő adásban, és nem lett jó vége. TV + Sztárok--Kristen Bell színésznő vallotta, hogy füvet szívhttp://www.life.hu/sztarok/20180919-kristen-bell-szineszno-vallotta-hogy-fuvet-sziv.htmlNem tagadja Kristen Bell színésznő, hogy minden héten kábítószert fogyaszt. Férjének pedig semmi kifogása nincs a füves cigik ellen. TV + Sztárok--Az Emmy-gálán kérte meg barátnője kezét Glen Weisshttp://www.life.hu/sztarok/20180919-az-emmygalan-kerte-meg-baratnoje-kezet-glen-weiss.htmlSenki nem számított rá, legfőképpen Glenn Weiss kedvese nem, hogy az Emmy-gálán kérik meg a kezét, ám mégis így történt. Elképesztő pillanatoknak lehettek tanúi a teremben ülők. TV + Sztárok--Eldőlt Dzsudzsák Balázs sorsa: ehhez az arab csapathoz igazolthttp://www.life.hu/sztarok/20180919-eldolt-dzsudzsak-balazs-sorsa-arab-csapathoz-igazolt.htmlNem jön Európába Dzsudzsák Balázs, hiába volt ajánlata Hollandiából is. Új csapata nemrég jutott fel az Egyesült Arab Emírségek bajnokságába.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.