Nehéz időszakon van túl Hajdú Péter: rájárt a rúd

Fotó: Mudra László/Origo -
Like Bisztró gyújtogatás szakács felszolgáló felmondás Hajdú Péter alkalmazott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajdú Péter joggal gondolhatta, hogy átok ül az éttermén - írja a Blikk. A vendéglátóhely teraszát júniusban felgyújtották, aztán különböző hivatalok emberei keresték fel a helyet ellenőrzés céljából. És ha ez nem lenne elég, az alkalmazottak is sorban felmondtak. Egyszerre ment el a séf, a helyettese és több felszolgáló is távozott.

Nyár elején Hajdú Péternek el kellett búcsúznia a tévézéstől. Frizbi című műsora jelenleg egyik csatornán sem fut. A baj aztán csőstől jött, felgyújtották az éttermének teraszát, több ellenőrzést is kaptak, és a vendéglátóhely dolgozói is sorban mondtak fel. Hajdúnak nem volt jó nyara, de azt mondja, már túl van a nehezén.

Hajdú Péternek nem volt jó nyara Fotó: Mudra László/Origo

"Nehezen éltem meg, hogy egyszerre jött a sok probléma. A július és az augusztus valóban eléggé húzós időszak volt, de mostanra megoldottunk minden gondot. Új séfünk van, akivel épp a friss étlapot találjuk ki. Döbbenetes, mekkora a munkaerőhiány a vendéglátásban, nem túlzás, egymástól lopkodják el a helyek az embereket. Hallottam olyanról, hogy fejvadászok járják az éttermeket, kérdezgetik a személyzetet a fizetésükről, aztán ráígérnek. Egyszer eléri majd a fizetések összege azt a lélektani határt, amit már tényleg nem lehet kifizetni" - nyilatkozta Hajdú Péter a lapnak, majd azt is elárulta, az éttermi gyújtogatót nem találták meg a rendőrök, pedig ő kezdetben nagyon optimista volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.